Iată că se poate și în România! A început în forță construcția unui nou tronson de autostradă (VIDEO)

0
foto captura video

Sute de muncitorii şi zeci de camioane au umplut şantierul unui tronson de autostradă din România iar desfăşurarea de forţe aminteşte de modul în care se lucrează în China.

Asocierea de firme româneşti Spedition UMB – Tehnostrade a început construcţia tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de km de la Nădăşelu la Zimbor, parte din cei 42 de km pe care îi are contractaţi de la Nădăşelu la Poarta Sălajului.

Zeci de utilaje au intrat pe şantier şi au început decopertarea şi excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca, într-un ritm alert, mai puţin obişnuit pe şantierele autostrăzilor din România. Imaginile surprinse de o dronă sunt de-a dreptul impresionante.

Lucrările au început abia de câteva zile, iar în urmă cu o săptămână, pe 1 februarie, secretarul de stat pe domeniul rutier din Ministerul Transporturilor, Horaţiu Cosma, anunţa de la faţa locului că antreprenorul e pregătit să demareze lucrările.  

„Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forţă mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădăşelu şi Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de şantier, drumurile de acces, marcarea şantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile şi vom obţine toate autorizaţiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, anunţa Horaţiu Cosma.

Contractul pentru cei 30 de km din autostrada Transilvania – de la Nădăşelu la Zimbor – a fost semnat cu asocierea condusă de UMB pe 22 septembrie, după ce cu scurt timp înainte tot cu UMB a fost contractat şi lotul de 12,2 km de la Zimbor la Poarta Sălajului. În total, constructorul român a ajuns să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania, citează adevarul.ro.

Imaginile video au fost realizate de un utilizator al forumului peundemerg.ro.

Tot acolo, după publicarea imaginilor, un alt utilizator a remarcat: „Incredibil cât de repede avansează UMB. Acum o săptămână nu era nimeni aici”.

A3 Nădășelu – Zimbor:

Sector: SECȚIUNEA 3A ȘI SECTIUNEA 3B, SUBSECȚIUNEA 3A2: NĂDĂȘELU – MIHĂIEȘTI ȘI 3B1: MIHĂEȘTI ZIMBOR
Lungime: 30.06 km
Antreprenor: Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj
Valoare: 1.39 mld lei (fără TVA) / 9.6 mil euro per km
Contract semnat: 22 septembrie 2020
Durată: 12luni proiectare + 24 luni execuție
Data finalizării: 04.2023

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy