În anul Trianonului ofensiva UDMR a început în forță: introducerea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în stat

0

În anul Trianonului ofensiva UDMR a început în forță: introducerea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în stat.
Sunt vizate administrația locală și centrală, justiția și învățământul. Este un atac fără precedent, dar lupta nu este ÎNCĂ pierdută pe niciun palier.

Legea Codului Administrativ a fost declarată constituțională de CCR deoarece Avocatul Poporului nu a inclus în sesizare punctele referitoare la limbile minorităților naționale care se referă la extinderea folosirii acestora de la nivel local la nivel central si eliminarea pragului de 20%. În final legea va trebui promulgată de Instituția Președenției României.

A doua lege UDMR care vizează învățământul si care dă posibilitatea ocolirii complete a limbii române în procesul de admitere în universități, deasemenea așteaptă promulgarea Președintelui României.

A treia lege UDMR care este în stadiul de proiect, ce se referă la folosirea limbii maghiare în justiție, trebuie să treacă de Parlament.
Voi reveni asupra acestor trei chestiuni.

Ideea este că Ungaria și UDMR își fac conștiincios treaba. Au și cu ce, având în vedere fondurile imense pe care le au la dispoziție, mă refer atât la resurse materiale cât și umane.

Ce avem noi la dispoziție?
Sunt convins că avem determinare, credință și dragoste de țară. Petițiile, articolele, atitudinea scrisă în general, este deosebit de importantă, dar nu cred că este și suficientă pentru a afirma și apăra un Ideal Național.

Este necesară mobilizarea noastră. Putem sta nepăsători atunci când esența Identității noastre de Neam, Limba Română, nu va mai fi singura limbă oficială pe acest Teritoriu pentru care ,,s-au vărsat tone de sânge” pentru ca el să fie românesc?

Pe 23 februarie mergem la Cotroceni.
Nu ne lăsăm, Doamne ajută!

Mihai Tîrnoveanu

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More