În ultimele 24 ore, la nivel judeţean: pompierii au stins un incendiu, iar SMURDUL a fost solicitat de 16 ori

0

Foto: ISU Harghita

În ultimele 24 ore, la nivel judeţean, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea unui incendiu, precum și pentru gestionarea unui număr de 16 cazuri SMURD (misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență).

În timpul sezonului rece se constată o intensificare a incendiilor produse la locuințe, evenimente ce pot amenința viața și sănătatea populației, precum și bunurile acesteia. Astfel, în primele 13 zile ale acestui an, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea  tot atâtor incendii, majoritatea produse la locuințe. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa au acționat, aseară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unui bloc de locuit din municipiul Topliţa, strada Sportivilor. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că ardea doar funinginea din coşul de fum, existând însă pericol de propagare la structura din lemn a acoperişului tip şarpantă a blocului de locuinţe, cu o suprafaţă de circa 300 mp. Incendiul a fost localizat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile din coşul de fum necurăţat de funingine.

Nu uitați! Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile! Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă acționați la timp și știți cum să interveniți corect. De aceea, este bine să vă informați dinainte asupra pericolelor cu care vă puteți confrunta și să vă însușiți măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.

Ieri, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut 16 intervenţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, prim ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc – şapte intervenţii; S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc – patru intervenţii; câte două S.M.U.R.D. Topliţa şi S.M.U.R.D. Corbu, iar S.M.U.R.D. Gheorgheni – o intervenţie.

Pe timpul acestora, paramedicii au asistat 16 persoane adulte. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul unui accident rutier, produs pe DN 13A, între Băile Homorod şi Căpâlniţa, 6 intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme, iar 9 intervenţii au fost în cazul unor afecțiuni medicale asistate de echipajele SMURD.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More