Inovații medicale! Unei femei i-a crescut o URECHE în interiorul brațului

0

Cu doi ani în urmă, o femeia din SUA a suferit un accident de mașină, în urma căruia a suferit câteva răni la cap și fracturi la spate, dar și-a pierdut și urechea stângă.

Primele răni au fost tratate, dar femeia rămăsese fără o ureche. Aceasta a apelat la o proteză, dar medicii i-au spus recent că ar putea să existe o altă soluție pentru problema ei: să crească o ureche nouă pentru ea și să o atașeze apoi de cap.

Cel mai incredibil lucru este că urechea nouă a crescut în interiorul brațului pacientei.

Medicii au colectat cartilaj din coastele femeii și apoi l-au modelat sub forma unei urechi. Apoi, au implantat modelul sub pielea brațului acesteia, relatează Popular Mechanics, citat de cotidianul.md.

Acolo, cartilajul a putut să crească într-o ureche normală și funcțională, cu terminații nervoase și vase de sânge.

În final, urechea îi va fi scoasă din braț și atașată de cap, împreună cu ceva piele în plus, pentru a estompa cicatricile.

Procedura nu este încă completă, femeia va trebui să mai suport încă două operații chirurgicale. Însă, o dată ce acestea vor avea loc, noua ureche va fi funcțională și nu se va deosebi cu nimic de cealaltă, sănătoasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More