Ion Iliescu, 91 de ani și încă se ține bine

0

Ion Iliescu s-a născut în 1930 în Oltenița şi a fost un apropriat al cuplului Ceauşescu. Ulterior, a fost unul dintre oamenii de seamă din cadrul Revoluţiei din 1989. După 1990 a fost președintele României timp de mai multe mandate.

Retras de mai bine de doi ani din viața publică, Ion Iliescu împlinește astăzi 91 de ani. Fostul politician este una dintre cele mai controversate personalități politice, fiind numele cel mai mediatizat în dosarul Revoluției din 1989, dar și al Mineriadei. În ciuda acuzațiilor care i se aduc, Ion Iliescu își vede mai departe de viață, fostul președinte al României alegând să își trăiască zilele în sânul familiei alături de soția sa, Nina.

Totuşi, nici la peste 30 de ani de la evenimentele mai sus menţionate, procurorii nu au terminat dosarele iar judecătorii nu au dat niciun verdict. Ion Iliescu este acuzat de crime împotriva umanității.

După o carieră de mai bine de două decenii, Ion Iliescu a ales să se retragă din lumina reflectoarelor și să se concentreze pe familie și problemele de sănătate cu care se confruntă și care l-au adus chiar în situația de a ajunge la spital. Fostul lider PSD a decis să facă un pas în spate și să nu mai apară la nicio activitate publică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy