Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Lămuriri legate de întrebarea de la REFERENDUMUL pentru căsătorie

Asociația ”Calea Neamului” face unele precizări extrem de importante pentru românii care urmează să voteze la Referendumul din 6 și 7 octombrie 2018.

A fi sau a nu fi, aceasta este Întrebarea!

Legea de revizuire a Constituției în forma adoptată de parlament, care va fi supusă Referendumului din 6-7 octombrie este:
,,Familia se întemeiază pe CĂSĂTORIA liber consimțita între un BĂRBAT și o FEMEIE, pe egalitatea acestora și pe dreptul si îndatorirea părinților de a asigura cresterea, educația și instruirea copiilor.”

Fiind un referendum DECIZIONAL, pe aprobarea acestei legi, ea va intra imediat în vigoare odată cu validarea referendumului. Asadar, LA FEL ca în 2003, cand s-a organizat un alt referendum constitutional, întrebarea a fost la fel, fiind standard, dacă suntem sau nu de acord cu legea adoptată înainte de parlament. Asadar, parlamentul a votat legea prin care se modifica Constitutia în sensul definirii Căsătoriei ca o uniune intre un bărbat si o femeie, iar acum la referendum noi trebuie să spunem dacă suntem sau nu de acord cu această lege.

Dacă iese cu DA si se prezintă 30% din numărul total al cetatenilor cu drept de vot, legea intră imediat în vigoare. În 2009 atunci când s-a propus reducerea numărului de parlamentari referendumul a fost doar CONSULTATIV, rezultatul lui trebuind mai apoi aprobat de parlament, lucru ce nu s-a întamplat. DE ACEEA atunci formularea întrebarii era explicită, daca suntem sau nu de acord cu reducerea numarului de parlamentari la 300, deoarece în prealabil parlamentul nu adoptase nicio lege în acest sens. La referendumul DECIZIONAL se procedează invers, adică mai întâi parlamentul adopta legea si mai apoi aceasta intră în întrebarea referendumului.

Asadar nu este niciun mister cu întrebarea, dar masinăria adversă de propagandă va face tot posibilul să deruteze lumea ventilând zvonul că nu se stie ce votăm, că nu se stie despre ce lege e vorba. Se stie însă bine de tot, despre ce este vorba, despre ,,A fi sau a nu fi”. Este vorba despre Căsătoria între bărbat si femeie!Post-ul Lămuriri legate de întrebarea de la REFERENDUMUL pentru căsătorie apare prima dată în Ziar Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *