„Licuriciul” român, campion la jafuri în străinătate

0
sursa foto: elprogreso.es

Garda Civilă din Lugo a închis ancheta cu privire la faptele unui tânăr român supranumit „Licuriciul” sau „Singuraticul”, căruia îi sunt atribuite peste 90 de jafuri estimate la aproape o jumătate de milion de euro, anunță El Progreso.

După un an de anchete, Poliția Judiciară a Gărzii Civile Monforte, responsabilă de caz, a închis ancheta împotriva acestui bărbat, reținut în septembrie 2019 după un asalt asupra unui comerciant din Chantada.

De atunci, „Licuriciul” se află în închisoarea Mansilla de las Mulas și așteaptă să fie judecat pentru acuzațiile împotriva sa de la 21 de instanțe diferite, majoritatea din Galicia și din comunitatea Castilla y León.

Potrivit unuia dintre agenții care au participat la arestarea acestei persoane, „Licuriciul” a trecut frontiera spaniolă de la Irún pentru a-și transfera câmpul de acțiune în Galicia, în special în provincia Lugo.

El a venit de la Paris și în istoria sa a acumulat jafuri și agresiuni asupra unor unități comerciale din țara sa de origine, România, potrivit anchetatorilor cu informațiile furnizate de Europol.

Garda Civilă consideră că în spatele „Licuriciului” nu există „niciun” grup organizat, ci că acționează întotdeauna singur. Modul său de operare consta în parcarea mașinii sale, un Volkswagen gri, într-o zonă retrasă din orașele în care a comis jafurile, apoi purtând o șapcă și ascunzându-și fața cu o cagulă, intra întotdeauna în incintele jefuite între orele 03:00 și 06:00 dimineața. Făcând asta doar după ce a inspectat locul pentru a detecta dacă au alarme sau sisteme de securitate.

„Licuriciul”, care pe profilurile sale de pe rețelele de socializare s-a arătat expert în arte marțiale și box, a folosit „tactica obișnuită a grupurilor militare, târându-se pe pământ” pentru a accesa spațiile unde a comis jafurile, printre care se numără reprezentanțe de mașini, magazine de îmbrăcăminte, restaurante, baruri și chiar o clinică veterinară.

În total, investigatorii estimează că acest individ a reușit să fure bunuri evaluate la peste jumătate de milion de euro, cu o medie de aproximativ „patru sau cinci mii de euro” în fiecare dintre cele peste 90 de lovituri atribuite acestuia.

Operațiunea care s-a încheiat cu arestarea sa în septembrie 2019 a fost numită „Tropilates” datorită numelui unui bar și a unei gelaterii din Chantada unde activitatea sa a fost detectată pentru prima dată în Galicia.

Garda Civilă încheie ancheta, deși recunoaște că Poliția Națională ar putea interveni în clarificarea altor infracțiuni ale acestui tânăr român care, potrivit Beneméritei, deține recordul de jafuri care acționează întotdeauna „singur” .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy