Lupta deputatului Bulai, Sănătatea și… o legătură cu teatrul din Piatra-Neamț

0

Marcat de o vie emoție de primăvară, citesc pe un portal național de așa-zise știri că deputatul USR de Neamț Iulian Bulai a „explodat”. S-a-ntâmplat astăzi, cam pe la ora 11:30, după solicitarea premierului de revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu. Bulai, care la fel ca primarul Andrei Carabelea provine tot din pepiniera PACT, zice pe Feisbuc așa: „Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulțumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut până acum. Toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu. Toți cei care susțin mafia vor deconta această decizie. Lupta continuă!”.

Dacă nu adună haștagopitecii și rezistopații la un miting de susținere, n-are ambiție… Acolo, cu Maica Domnului în suflet, e musai însă să vegheze personal să nu se infiltreze elemente ostile regimului, dotate cu manifeste explicative despre mafia din spatele lui Voiculescu, cea dezvăluită de presă în detaliu și necontestată încă nici în glumă.

La vaxxinare

Apropo, dacă tot continuă lupta, tare fain ar fi să aducă și copii după actele de studii ale individului. Mai devreme sau mai târziu, s-o găsi cineva nesubjugat să lucreze, de exemplu, minunăția de denunț din 22 februarie a.c., formulat de Coaliția Pentru Națiune exact în această speță, atât împotriva lui Voiculescu Vlad Vasile, cât și a unei dudui pe nume Lețcai Gabriela Marilena, fost director al Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației Naționale. (Denunțul este disponibil aici.

Pe firul luptei, acum că useristul din zona Roman a dus mai departe visul Oanei Bulai și a pus județul Neamț pe harta României – numai că e cu fundul gol în sus, e vopsit în culorile curcubeului și-i vorba de harta din buda din alt fund, anume al curții – n-ar fi rău să ne explice cum a luptat de ne-a făcut rost de secretar de Stat la Ministerul Culturii. Nu știați? Nu se poate!…

Se numește Iulia Popovici. E nimeni alta decât una dintre aprigile criticărese de casă ale Gianinei Cărbunariu, reconformată anul trecut ca manager la fostul Teatru al Tineretului. De unde – nu-i așa? – rezultă o trainică legătură cu amărâtele noastre meleaguri. Pe 26 ianuarie, mândră și recunoscătoare, Popovici anunța boborul via Feisbuc: „Aseară, Biroul Național al USR m-a nominalizat pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Cu scrisoare de intenție, audieri, vot. Deși nu sînt membru de partid. Și aș vrea să le mulțumesc, pentru toată susținerea, oamenilor buni ca pîinea caldă din USRPLUS Neamț și multor altora, se știu ei și nu-s sigură că vor să fie nominalizați”. (Între timp s-a oficializat numirea, e publicată în Monitorul Oficial și-i colegă cu secretarul de Stat Liviu Brătescu, penelistul romașcano-ieșean care-a luptat în altă viață, la oarece alegeri parlamentare, cu Elena Udrea.) Faza e că de peste trei luni linștea-i deplină, de parcă s-ar fi dat consemnul tăcerii. Tac inclusiv drăgălașii „oameni de cultură” din județ, în alte ocazii ei fiind iute furnizori de lecții de morală, profesionalism și patriotism local.

Cum se vede treaba, deputatul pe lângă care Dănuț Andrușcă are statură și consistență de membru titular al Academiei Române își vede netulburat de-ale lui. Cere socoteală altora, dar el nu dă socoteală pentru absolut nimic. Aici se potrivește perfect cu voința lui Werner. (Werner, îl știți, un profesoraș de fizică de la Sibiu, lucrează pe bază de vot popular la Palatul Cotroceni. Cu ani în urmă afirma că a strâns o avere din meditații. I-am văzut elevii meditați ca și actele de studii ale Voiculescului.)

Viorel COSMA

Sursă foto: Facebook/ Iulian Bulai/ Vlad Voiculescu/ Iulia Popovici

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy