„Medicul șpăgar” lovește din nou…

0

Un medic chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca este acuzat de tatăl unei fetițe de trei ani din Piatra-Neamț că i-ar fi pus mâna strâmb în ghips. Ioan Dobrescu este deja cunoscut ca „medicul șpăgar”, condamnat și în trecut pentru luare de mită.

La începutul acestui an, o fetiță din Piatra-Neamț a ajuns la spitalul din Cluj din cauza unei fracturi la nivelul antebrațului. Micuța a fost operată, însă după intervenție, mâna ei a fost pusă în ghips într-o poziție incorectă.

La radiografia de control de la externare, se putea vedea poziția incorectă a oaselor. Cu toate acestea, medicul a ignorat situația și le-a transmis părinților să revină la control peste trei săptămâni.

„Ne-a zis să venim în trei săptămâni să schimbe ghipsul. I-am zis OK, noi suntem de la Piatra Neamț, dar venim. A spus cum, nu sunteți de la Bistrița? Nu, suntem de la Piatra Neamț, eram la Bistrița când și-a rupt mâna. Păi, vă duceți la Piatra Neamț! Și a plecat, efectiv a plecat și am auzit cum s-a încuiat în birou”, notează presa centrală.

Din proprie inițiativă, aceștia au mers să-i facă micuței o altă radiografie, înainte de controlul de la trei săptămâni. Medicul care a realizat-o i-a înștiințat pe părinți că mâna este așezată incorect.

„Nu sunt așezate oasele cum trebuie, trebuie intervenție chirurgicală, trebuie refracturată mâna și pusă tijă de metal”, le-a transmis cel de al doilea specialist.

„Ne-au zis că, dacă se observă la copii la radiografia de după prima săptămână că mâna pleacă, că se angulează, se intervine cu tijă elastică. Dar aici osul s-a lipit prea mult în 3 săptămâni și nu se poate face nimic fără o nouă intervenție. Ne-am luat după Dobrescu, cel care a zis 3 săptămâni”, au acuzat părinții.

Dacă ar fi mers la control la doar o săptămână, această situație ar fi putut fi evitată. „Nu pot să cred că copilul meu rămâne cu mâna strâmbă, iar el scapă și operează copii în continuare. Trebuia să fie complet vindecată până acum”, a spus tatăl fetei.

În trecut, medicul a primit trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că ar fi luat bani de la aparținători pentru a-și exercita meseria (detalii aici despre un alt caz halucinant în care este implicat acest medic). El a fost vizat de două dosare penale, primul după ce a fost prins în flagrant de două ori.

Cel de al doilea dosar penal a fost întocmit după ce 14 părinți s-au prezentat în fața instanței și au povestit cum au fost umiliți pentru a-i da bani doctorului. În plus, acesta a primit și o amendă de 1000 de lei pentru discriminare, după ce a refuzat să trateze o pacientă care vorbea doar limba maghiară, transmite fanatik.ro.

Într-o discuție cu libertatea.ro, medicul primar chirurgie și ortopedie pediatrică a respins acuzațiile părinților declarând că mâna fetiței se va vindeca perfect.

Cu toate acestea, ca în multe alte cazuri pe care deja le cunoaștem cu toții, medicul continuă să profeseze în cadrul aceluiași spital.

Nu suntem în măsură să contestăm un diagnostic medical însă având în vedere antecedentele medicului, un semn de întrebare rămâne.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy