Ministrul Economiei, apreciere internațională din partea unui afacerist miliardar olandez de top

0 29

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, tace și face. Frecvent criticat în presa românească, ministrul Economiei are parte, însă, de o apreciere la nivel internațional, în urma afacerii „Damen Shipyards Mangalia”.

Președintele și proprietarul Damen Shipyards Group, Kommer Damen, a avut o întâlnire cu ministrul român al Economiei, Dănuț Andrușcă, pentru a discuta despre viitorul Damen Shipyards Mangalia.

În urma achiziționării de către Damen Shipyards Group a acțiunilor Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering în Daewoo Mangalia Heavy Industries la 20 iulie 2018, Damen a fost desemnat cu gestionarea operațională a șantierului, care a fost redenumit Damen Shipyards Mangalia, transmite compania olandeză Damen într-un comunicat.

Ca atare, Grupul de Șantiere Navale Damen și Guvernul României sunt acum parteneri. Afacerea aduce imense beneficii României.  Prin contractul semnat, cele două părți se angajează ca, în această activitate economică, care este supusă controlului comun, să valorifice activitatea și comercializarea navelor în interes recipoc. Sumele rezultate intră și în contul statului român.

Întâlnirea dintre Damen și Andrușcă a avut loc la sediul Ministerului Economiei. Subiectele discutate includ parteneriatul de încredere care sprijină asocierea dintre Damen și șantierul naval nou dobândit. Mai mult, s-a subliniat faptul că industria navală este de interes strategic pentru România, și este de așteptat ca relația dintre Ministerul român al Economiei și Damen Shipyards Group să permite industriei construcțiilor navale românești să se dezvolte la întregul său potențial, se arată în comunicatul Damen.

Damen are intenții pentru a extinde forța de muncă la un minim de 3.000 de angajați în câțiva ani pentru ca să-și diversifice gama de produse, în special în ceea ce privește construcția de nave pe scară largă, cu o valoare adăugată ridicată, cum ar fi nave de croazieră.

În urma întâlnirii cu ministrul Dănuț Andrușcă, Kommer Damen a declarat: Suntem recunoscători pentru această ocazie de a mulțumi personal domnului Andrușcă pentru rezistența și perseverența ministerului și pentru relațiile de încredere reciproce pe care echipele noastre le-au susținut pe parcursul acestui proces (de negociere n.r.). Mai mult decât atât, în afară de oferirea de condiții de lucru îmbunătățite pentru forța de muncă românească, am discutat, de asemenea, despre îmbunătățirea facilităților sociale prin renovarea și modernizarea cantinelor șantierelor de șantier și a spațiilor de cazare „.

„Având în vedere starea actuală a șantierului, ne confruntăm cu o perioadă dificilă„, a adăugat Damen care a punctat: „Cu toate acestea, cu susținerea deplină a Guvernului României și a oportunităților comerciale care se potrivesc viziunii noastre strategice, suntem convinși că bunăstarea financiară a șantierului poate fi restabilită iar nivelul de ocupare a forței de muncă crește”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More