Motivul pentru care tot mai mulți copii suferă de alergii

0

Un studiu recent arată că sugarii care primesc diverse antibiotice și medicamente sunt mai predispuși să facă alergii când vor fi mai mari.

Motivul pentru care copiii vor mai predispuși la alergii când vor crește este foarte simplu. Luând medicamente încă de mici, flora lor intestinală este alterată de la o vârstă fragedă, lucru care îîn viitor le poatre crea diferite sensibilități la o gamă largă de factori exteriori.

Autorii studiului au analizat date despre aproape 800.000 de copii născuţi între 2001 şi 2013. Nouă la sută dintre ei au primit medicamente care corectează aciditatea gastrică.

După patru ani, mai bine de jumătate dintre ei au dezvoltat alergii la medicamente sau alimente, erupţii cutanate sau astm.

Deşi nu este o legătură foarte clară, medicii spun că este o coincidenţă prea mare. Spre exemplu, copiii care au primit un antiacid în primele şase luni de viaţă şi-au dublat riscul de alergii. Bebeluşii care au făcut tratamente cu antibiotice, au avut un risc cu 50 la sută mai mare să facă astm, scrie NYPost citat de evz.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More