O ursoaică și puii ei s-au obișnuit să viziteze curtea unui imobil aflat în construcție din Băile Tușnad

0

Foto: romanianeimblanzita

O femeie, anunța prin 112, sâmbătă dimineață în jurul orei 09:43, prezența unei ursoaice cu doi pui în curtea unui imobil aflat în construcție, în apropierea proprietății sale din Băile Tușnad, potrivit IJJ Harghita. Din discuțiile purtate cu aceasta a reieșit faptul că ursoaica și-a făcut apariția de mai multe ori în ultimele zile, în zona indicată, situată la aproximativ 500 de metri de pădure.

La faţa locului s-a deplasat imediat o patrulă de ordine publică, formată dintr-un jandarm și un polițist, aflată în misiune pe raza localității, dar prezența ursoaicei nu a fost confirmată. Patrula de ordine publică a mai rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că ursoaica nu revine.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More