Operațiunea Maxi – Schimb de deținuți între Italia și România

0
sursa foto: ilmonito.it

Nouă deținuți români au plecat astăzi de la Roma la București cu un zbor charter și predați autorităților române pentru a-și executa sentințele emise pe numele lor în țară.

Cei nouă români au fost reținuți în Italia în așteptarea extrădării și au antecedente penale importante care includ furt, jaf, trafic de droguri, exploatarea prostituției, traficul de sclavi și comerț și crimă: de mâine își vor executa restul pedepsei aplicate asupra lor în închisorile românești.

Totodată, de la București la Roma, au fost transportați 9 fugari, arestați în România unde se ascunseseră în încercarea de a scăpa de mandatele de arestare europene emise de șapte procurori naționali (Monza, Palermo, Roma, Tivoli, Torino, Treviso și Veneția).

Astfel, opt bărbați și o femeie vor fi trimiși în Italia, toți fugari cu mandat european de arestare și cu profiluri criminale de înalt nivel.

Italia și România au făcut schimburi de deținuți într-un număr semnificativ. Între 2020 – 2021, 78 de prizonieri au fost extrădați din Italia în România unde și-au continuat detenția și 77 s-au întors în Italia, informează ilmonito.it.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy