Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Limba de afisare | Language

Arabic AR Chinese (Simplified) ZH-CN Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Portuguese PT Romanian RO Russian RU Spanish ES

Perdele forestire în zonele cu risc de înzăpezire în timpul iernii

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a participat vineri la Conferința de deschidere a proiectului ”Creșterea capacității societății civile de a formula politici publice alternative pentru sprijinirea protecției mediului prin reglementarea aplicabilității legilor privind perdelele forestiere”, derulat de Asociația ”România prinde Rădăcini” și finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

La conferința de deschidere a proiectului au mai participat Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu – Sisești”, și Mihai Tatulici, președintele Asociației ”România prinde Rădăcini”.

Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva este implicată în programul național de înființare a perdelelor forestiere de protecție, atât ca autoritate contractantă pentru obiectivele de investiții, expropriator în numele statului român, cât și în procesul de execuție a lucrărilor de împădurire.

În această primăvară, Romsilva a înființat perdele forestiere pe aproximativ 8 hectare, adică peste 2,5 kilometri, pe Autostrada A2, în zonele Jegălia și Dor Mărunt, în județul Călărași.

Recent, Guvernul României a adoptat două hotărâri privind declanșarea procedurilor de expropriere a peste 45 de hectare, pentru înființarea de aproximativ 15 kilometri de perdele ferestiere pe Autostrada A2, București – Constanța, aflată într-o zonă expusă riscurilor de înzăpezire în timpul iernii.

Până în prezent, Romsilva a primit de la Ministerul Apelor și Pădurilor documentațiile pentru realizarea de perdele forestiere de protecție a autostrăzilor A1, A2 și A4, precum și a drumurilor naționale Centura București, DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 și DN21, în județele Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Buzău și Vrancea, pe o suprafață de 594,54 de hectare și o lungime totală de 198,3 kilometri.

Mai multe detalii despre eveniment și programul de perdele forestiere în link:

https://goo.gl/2eQGuV

Post-ul Perdele forestire în zonele cu risc de înzăpezire în timpul iernii apare prima dată în Ziar Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *