Peste 8.000 de bunuri contrafăcute urmau să ajungă ilegal pe piața din România

0 7

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 8.000 articole textile, încălțăminte şi parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni turci şi un ucrainean au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra a doua autocare şi a unui microbuz, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele autocarelor, într-un spaţiu special amenajat într-unul din autocare şi în podeaua microbuzului, 8.104 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci şi un ucrainean, cu vârste cuprinse între 31 şi 56 de ani, şoferi ai mijloacelor de transport. Cei în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia şi Bulgaria, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 900.050 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More