Planul Roșu de Intervenție în Harghita. 15 victime, dintre care 2 persoane decedate, după un impact între un autoturism și un autobuz

0 16

15 victime, dintre care 2 persoane decedate, una rănită grav şi 12 rănite uşor, sunt urmările coliziunii dintre un autoturism şi un autobuz, produsă pe D.N.E. 578, la ieşire din municipiul Miercurea Ciuc spre comuna Sâncrăieni.

Grav accident rutier produs, ieri, în jurul orei 13:30, pe DN 12, localitatea Sâncrăieni, în care au fost implicate un microbuz și un autoturism; în urma acestuia au rezultat 14 victime, dintre care două persoane decedate și alte 12 rănite.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție, la fața locului fiind mobilizate o autospecială pentru victime multiple, o ambulanță SMURD, trei ambulanțe SAJ, două autospeciale de descarcerare, din care una de descarcerare grea, cu spital mobil și o autospecială complexă de stingere cu modul de prim ajutor. În urma activării Planului Roșu, au mai fost alertate încă patru echipaje de prim ajutor SMURD și elicopterul SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, conducătorul autoturismului implicat în accident era decedat. Pasagera din dreapta (soția acestuia) a rămas încarcerată în mașină, pompierii salvatori intervenind pentru descarcerarea acesteia; dată fiind starea gravă a victimei, a fost solicitat elicopterul SMURD. Pacienta a fost preluată de o ambulanţă SAJ și transportată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, unde, în ciuda eforturilor personalului medical, a decedat. Alte 12 persoane (pasageri în microbuz) au fost rănite; acestea au fost evaluate medical, li s-a acordat primul ajutor calificat la fața locului, ulterior au fost preluate și transportate de ambulanțele SMURD și SAJ la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, pentru investigaţii suplimentare și tratament de specialitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More