Polițiști amenințați și înjurați de un hoț de lemne (VIDEO)

0

Viața de polițist nu este deloc ușoară, mai ales într-o țară ca România, în care se pune accent mai mult pe siguranța infractorilor decât pe cea a oamenilor legii.

BĂI, CASCHETARE, SCOȚI PISTOLUL LA MINE?”, este replica unui bărbat, la adresa organelor de poliție.

Scena a avut loc în ziua de 4 martie, în comuna Runcu, județul Gorj, colegii noștri, polițiști și jandarmi, fiind amenințați cu un topor de către un individ al cărui hobby este off-road-ul combinat cu furtul de material lemnos din pădurile patriei.

Bineînțeles, că la vederea acestui om al pădurilor, polițiștii l-au somat să înceteze acțiunea violentă, iar la scurt timp după incident, individul în cauză a găsit de cuviință să se apropie de colegii noștri, să-i amenințe și să-i înjure pentru că și-au permis să execute o pândă în zona în care se fură material lemnos.

Și dacă vă întrebați de ce polițiștii nu au fosit armamentul, vă spunem noi că au evitat să-i pună viața în pericol femeii care-l însoțea în mașina de teren pe „academicianul” din imagini și care executa toate solicitările sale, inclusiv aceea de a-i filma pe polițiști încercând să inducă ideea că aceștia l-ar fi amenințat cu folosirea armelor de foc în mod nejustificat.

Iar în ceea ce privește decizia de a nu pleca în urmărire cu „autospecialele” din dotare, în zonele cu teren accidentat, polițiștii știu că în cazul producerii vreunei avarii sunt cercetați administrativ și li se impută costul reparațiilor, conform unor proceduri emise de către mai marii instituției care au văzut infractori doar la televizor.

În prezent, acest individ se ascunde în munți, în zone greu accesibile și este cercetat pentru ultraj, pe numele său fiind emis un mandat de aducere pentru a fi prezentat în fața procurorilor.

Acesta este rezultatul reformei din MAI și a legislației refractare care este interpretată în majoritatea cazurilor în defavoarea polițiștilor”, transmite Sindicatul Europol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy