Polonezii de la Tymbark dau încă o lovitură pe piața românească: cumpără fabrica de conserve Râureni, deținută de familia Mutu!

0 20

Grupul polonez Tymbark, prezent pe piața românească de peste 20 de ani, își extinde afacerile printr-o nouă achiziție spectaculoasă, fabrica de conserve Râureni, unul dintre cei mai mari producători locali, susțin surse din piață, informează capital.ro.

Negocierile dintre actualii proprietari ai Râureni- familia Mutu, una dintre cele mai bogate familii din zona Vâlcea, prezentă în top 300 Capital cei mai bogaţi români- şi compania Tymbark au fost finalizate. Sursele Capital afirmă că tranzacţia va fi formalizată în perioada imediat următoare.

Potrivit mai multor surse din piaţă, discuţiile au început încă din toamna anului trecut, când polonezii au demarat procesul de due-diligence la fabrica din Râureni, deşi actualii proprietari declarau public că nu intenţionează vânzarea vreunui activ din grupul Annabella, pe care-l controlează.

Tymbark se află la a patra achiziţie majoră pe piaţa românească, cea mai recentă fiind preluarea companiei de îmbuteliere a apelor minerale Rio Bucovina, în 2015, de la fraţii omului de afaceri Omar Hayssam.

Cu trei capacităţi de producţie (Vatra Dornei, Timişoara şi Giurgiu), Rio Bucovina deţine peste 10% din cota de piaţă a apelor minerale din România.

Nu cu mult timp în urmă, au apărut informaţii privind valoarea tranzacţiei, care s-ar fi ridicat la 1,8 milioane euro, în condiţiile în care compania de îmbuteliere a apelor minerale raporta vânzări de circa 35 de milioane de euro şi un profit anual de peste un milion de euro.

 

După finallizarea tranzacţiei cu Rio Bucovina, preşedintele Tymbak Maspex Romania, Krzysztof Grabowski, declara că afacerile de pe piaţa locală vor depăşi 100 de milioane de euro, ceea ce reprezintă peste 10% din cifra de afaceri globală a grupului polonez.

 

Pe de altă parte, afacerile fabricii de conserve din Râureni, se cifrează la aproximativ 100 de milioane de lei, iar în 2016 compania a raportat un profit net de peste 2 milioane de euro (10 milioane lei), ceea ce indică un grad de profitabilitate mai înalt decât Rio Bucovina.

Tranzacţie de peste 25 de miliioane euro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More