Poluare sau trucaj? Imagini cu un pârâu colorat în albastru, care se varsă în Ialomița

0 16

Imagini cu apa albastră a unui pârâu din Săteni au fost postate pe facebook de un locanic. Acesta cere autorităților să se sesizeze. Poluarea ar fi avut loc duminică, iar pârâul se varsă în Râul Ialomița.

Să vedem ce măsuri va lua garda de mediu, transformată în instituție cu rol decorativ atunci când vine vorba de protecția mediului. De mult timp închide ochii la poluarea masivă făcută de Nubiola care degajă absolut ilegal în atmosferă gaze toxice. Și iată că poluează și râul Ialomița. Nu doar cum se vede aici, ci și pe ascuns, printr-un canal ilegal care ajunge direct în râu. De fiecare dată Garda de Mediu declară că a fost în control și nu a constatat nimic. Deși fumul și gazele toxice sunt emise în mod continuu, zi și noapte, le vede orice trece prin Doicești. Iar localnicii sunt otrăviți constant (au murit și familiile de albine ale apicultorilor), chiar și deasupra orașului Târgoviște ajunge în mod constant acest fum toxic, mai ales noaptea. Am dovezi!” a scris și Preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM), Valentin Grigore.

Conform adevărul.ro, Dănuț Bârzgu, directorul Apelor Române Dâmbovița, pozele ar fi trucate. Acesta susține că are senzori în apă care i-ar semnala poluarea. Totuși a spus că acest caz va mai fi investigat de reprezentanții instituției. Garda de Mediu nu ar fi fost sesizată, deocamdată, conform conducerii acesteia.  Locanicii, însă, sunt convinși că poluarea este reală și că autoritățile sunt tentate să închidă ochii.

Foto Facebook: Robert Grigorescu

Foto Facebook: Robert Grigorescu

sursa: gazetadambovitei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More