Poza care răstoarnă toată ecuaţia politică actuală

0 9

Aseară târziu, Victor Ponta a postat pe contul său de facebook o poză care răstoarnă toată ecuaţia politică actuală şi lasă fără argumente pe toţi cei care acuzau existenţa unui stat paralel care, compus din binomul DNA-SRI, ar fi acaparat ţara şi că acest binom, cu toate protocoalele sale, ar fi impus o noua ordine naţională, ar fi arestat abuziv politicieni care nici usturoi nu au mâncat şi spagă nu au luat.

Principalul acuzator era chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, dovedit de acelaşi binom ca fiind corupt, cu o condamnare la activ şi o alta pe drum. Şi iată că tocmai el primeşte o lovitură devastatoare care arată că de fapt era un apropiat al binomului. Şi că, probabil, undeva pe drum, ceva s-a rupt între el şi binom. Probabil credea că fiind aproape de binom va scapa de ochiul, urechea şi cătuşele acestuia.

Poza publicată, în care Dragnea este alături de George Maior, iar în spate este Codruţa Kovesi arată că tot ceea ce a povestit în acesti doi ani Liviu Dragnea este o mare minciună. Ca de fapt, binomul şi-a facut datoria, a dovedit corupţia lui Dragnea, şi acest lucru l-a înfuriat pe acesta, care se credea intangibil dacă era la masă cu binomul.
Această poză răstoarnă totul. Aruncă în aer toată demagogia lui Dragnea şi a celor care au inventat statul paralel. De fapt, dupa cum se vede, Dragnea şi cei ca el, sunt statul paralel cu ceea ce-şi doresc românii cu adevărat. Toate poveştile care se auzeau de prietenia lui Dragnea cu binomul se dovedesc adevarate.

Această poză are puterea unui cutremur de 8 grade. Societatea românească primeste o bucăţică de adevăr. Care vine târziu, dar vine. Târziu, pentru că ştim cu toţii că ţara aceasta este profund coruptă.  Ştim că ţara asta are nevoie de instituţii puternice pentru a o face aşa cum ne dorim cu toţii, care să fie un sistem imunitar puternic în faţa corupţiei care roade temelia statului.

Iar în aceşti ultimi doi ani au fost distruse instituţiile care încercau să cureţe aerul de corupţia sistemică. DNA a ajuns dintr-un tigru un biet pisoiaş, care miaună dar nu prea mai sperie pe nimeni. SRI e luat la ţintă mai nou şi probabil va avea soarta DNA.

În tot acest timp, România se scufundă, iar noi cetăţenii care mai avem speranţă ne întrebam cât mai durează nebunia asta.
Poate că această poza îi va face şi pe alţii să aibă curaj şi să vedem alte lucruri care ne vor lumina întunericul în care ne aflăm de ceva vreme.

Post-ul Poza care răstoarnă toată ecuaţia politică actuală apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More