Procesiune cu sute de pelerini, în ciuda restricțiilor

0
sursa foto: europafm.ro

Arhiepiscopia Tomisului organizează, timp de trei zile, cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie care este pe 10 februarie, mai multe evenimente religioase, printre care o procesiune în municipiul Constanţa, dar şi un concert într-o biserică.

Sute de credincioși constănțeni, cei mai mulți purtând mască de protecție, l-au însoțit pe Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului în procesiunea organizată până la intrarea în oraș.

Ierarhul a binecuvântat mulțimea dintr-o caleașcă trasă de cai. Invitatul principal al acestuia, Episcopul vicar Ilarion al Arhiepiscopiei Sibiului, care fusese invitat la Constanța, nu a mai venit.

Procesiunea, flancată de zeci de credincioși în costume populare, s-a oprit la Biserica Sfântului Haralambie, unde a început slujba.

ÎPS Teodosie a declarat jurnaliștilor că procesiunea nu putea fi anulată, întrucât este o tradiție, transmite europafm.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy