Profit garantat: fabrica de acte false

0

O anchetă efectuată de polițiștii italieni în seara zilei de joi, a dus la arestarea a doi tineri români acuzați de fals și uz de fals, precum și la denunțarea unei femei de aceeași naționalitate pentru complicitate la aceste infracțiuni, transmite stiridiaspora.ro.

„Pe 11 februarie 2021, în Via Cividale del Friuli din Milano, Poliția de Stat a arestat doi cetățeni români în vârstă de 19 și 29 de ani și a denunțat o conațională de 27 de ani, pentru infracțiunea de deținere și fabricare de documente de identificare false”, se arată într-un comunicat publicat de Poliția de Stat din Italia.

În urma investigațiilor efectuate de Biroul General de Prevenire și Ajutor Public din cadrul Poliției de Stat, oamenii legii au ajuns la adresa din Milano.

Agenții au intrat în apartament și au găsit un bărbat care se afla în fața unui computer și vizualiza fișierul unui document de identitate românesc în curs de editare. Polițiștii au trecut astfel la verificarea și percheziționarea apartamentului, găsind numeroase fotografii de pașaport și documente false pe numele mai multor persoane. Totodată, agenții au mai găsit 3 calculatoare, 3 imprimante, 1 dispozitiv de tăiat hârtii, material pentru plastifiere și imprimare fotografică, 1 pachet de cartele SIM reîncărcabile și suma de 2.000 de euro.

Chiar când polițiștii erau acolo, în apartamentul respectiv a sosit o tânără româncă în vârstă de 27 de ani despre care anchetatorii au constatat apoi, având în vedere că figura ei apărea în fotografiile de pe mai multe documente găsite acolo, că era complice la operațiunea de falsificare. În plus, agenții au găsit în diferite conversații pe chat dintre cei trei români material fotografic și alte documente, cum ar fi coduri fiscale.

După ce au analizat telefoanele mobile ale celor doi bărbați, au fost găsite fișiere care conțin certificate de rezidență și documentație utilă pentru obținerea Venitului de Cetățenie.

„Cei doi tineri români se află acum sub arest la domiciliu. Băiatul de 19 ani a fost deja arestat și, între timp, eliberat, în urmă cu două săptămâni după ce a încercat să obțină cardul bancar pentru Venitul de Cetățenie într-un oficiu poștal folosindu-se, evident, de documente false. Femeia, cu antecedente penale și ea pentru falsificare, care beneficiază și de Venitul de Cetățenie, a fost denunțată în stare de libertate de polițiștii Biroului General de Prevenire pentru deținere și fabricare de documente false”, se mai arată în comunicatul oficial al poliției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy