Program inovativ în Harghita: Școala pe doi roți!

0

Foto cu caracter ilustrativ

Consiliul Județean Harghita lansează un apel către instituțiile de învățământ din județul Harghita, ciclul gimnazial și liceal, pentru a participa la caravana de informare privind siguranța circulației, destinată elevilor.

Programul Școala pe două roți este unul inovativ la nivelul județului Harghita, fiind implementat de Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu Fondul de finanțare Bethlen Gabor din Ungaria, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) și Serviciul rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Harghita.

Una dintre fazele de testare a programului a avut deja loc, fiind cooptați aproximativ 1.200 de elevi și 11 instituții de învățământ. Rezultatele fazei de testare au scos în evidența faptul că în urma programului, cunoștințele elevilor referitoare la siguranța circulației s-au îmbunătățit cu 20 la sută. Având în vederea aceste rezultate, programul va fi extins urmând să fie cooptați șapte mii de elevi și șaptezeci de instituții de învățământ din județul Harghita. Programul este unul foarte interactiv, ține cont de reglementările și caracteristicile locale privind traficul, iar prezentarea include numeroase elemente practice. Un alt lucru interesant este că în procesul de predare sunt utilizate cinci simulatoare, ceea ce crește considerabil eficiența punerii în practică a educației teoretice.

În vederea derulării programului cooperează Consiliul Județean Harghita, ATOP și poliția rutieră din județul Harghita, împreună cu parteneri din Ungaria.

„Consiliul Județean Harghita acordă o atenție specială și consideră prioritară siguranța cetățenilor, de aici rezultă și importanța acestui program. Scopul este însușirea de către elevi a cunoștințelor referitoare la siguranța circulației, prevenirea accidentelor. Rezultatele programului fiind foarte bune, am decis extinderea acestuia și cooptarea cât mai multor instituții de învățământ. Este îmbucurător faptul că acest program este unul important atât pentru partenerii noștri din Ungaria, cât și pentru cei din țară”– a afirmat Borboly Csaba.

Pe baza celor prezentate, lansăm un apel la școlile din ciclul gimnazial și liceal din județul Harghita să participe la program, prin completarea și trimiterea formularului:

https://drive.google.com/file/d/1fesdKZ0rS9OlgtuefCjoD8ju9K6gwyWX/view, până la data de 21 februarie 2020, ora 12.00.

Întrebări și sugestii privind programul pot fi adresate colegilor noștri la următoarele date de contact:

Zona Ciuc: Szebeni Erika (0266-207700, szebenierika@hargitamegye.ro)

Zona Odorheiu Secuiesc: Moldován Radu (0746-308514, moldovanradu@hargitamegye.ro)

Zona Cristur: Miklósi Ildikó (0758-056750, miklosiildiko@hargitamegye.ro)

Zona Gheorgheni și Toplița: Erős Levente (0740-607529, eroslevente@hargitamegye.ro)

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More