Reabilitări majore de străzi în zonele periferice ale municipiului: pe strada Jigodin și pe strada Kájoni János

0

Foto: Primăria Miercurea Ciuc

Cu venirea primăverii vor avea loc două reabilitări majore de străzi în zonele periferice ale municipiului: pe strada Jigodin și pe strada Kájoni János. După aprobarea studiilor de fezabilitate, proiectare și procedura de licitație au semnat și contractele de finanțări cu o valoare totală de 2,78 milioane de lei.

Reabilitarea sectorului străzii Jigodin – de la manej până la cartierul Natur – va fi executată de firma locală ING Service.

Valoarea contractului de execuție semnată din 20 decembrie 2019 este 1.894.738 de lei, iar execuția este finanțată parțial și de Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cu 1,3 milioane de lei. Lucrarea constă din asfaltare (într-o lungime de 1305 m), amenajarea unei bandă de biciclete și una pentru pietoni, precum și realizarea a cinci podețe. Durata execuției este de patru luni.

Va fi asfaltat și capătul străzii Kájoni János, cu străzile adiacente. Reabilitarea celor 608 de metri în lungime va fi realizată tot de către firma ING Service.

Valoarea contractului de execuție semnată deja în luna noiembrie anului trecut este 833.569 de lei. Durata execuției este trei luni. Primăria le cere locuitorilor domiciliați în sectorul aferent, ca înaintea asfaltării să efectueze racordarea pe sistemul de apă și de apă uzată.

Viceprimarul Szőke Domokos și reprezentantul executorului au examinat locațiile intervențiilor și au constatat, că execuția poate începe după venirea primăverii, pe ambele locații.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More