Român „sărman” la cerșit, omoară oameni cu mașina

0

Cerșetoria este una din gravele probleme ale societății în secolul nostru. Cu toate că este un gest extrem, apelând la bunătatea și empatia celor din jur, se pare că din nou dăm peste oameni care deși au o situație oarecum bună (permițându-și o mașină) apelează la acest „truc” pentru a face bani mai ușor decât prin a-i câștiga muncind.

Sever R., un român în vârstă de 29 de ani este judecat de Tribunalul din Saarbrücken, fiind acuzat de tentativă de omor. El a dat cu mașina peste un bărbat și l-a neneorocit pe viață, scrie publicația Bild.

Incidentul s-a petrecut în august 2019, atunci când  victima, un curier de 49 de ani care livra pachete unei farmacii dintr-un centru comercial din Saarlouis, l-a rugat pe român să plece din parcarea în care cerea de pomană împreună cu soția sa și un cumnat, avertizându-l că altfel va suna la poliție.

După un schimb de replici, situația părea să se fi calmat după ce românii au urcat la bordul unei mașini și se pregăteau să plece. La scurt timp însă, românul de 29 de ani, furios că neamțul îi fotografia, a ambalat motorul și cu viteză mare a dat peste victimă.

Bărbatul, tată a doi copii, nu a observat mașina venind spre el și nu a avut nicio reacție de a se feri. Potrivit procurorilor, a căzut secerat la pământ și a suferit un traumatism cranian sever și multiple fracturi.

El a stat trei săptămâni în spital iar apoi a necesita recuperare îndelungată. Curierul încă suferă de tulburări de vorbire și de mers și probabil nu va mai putea munci niciodată.

Cu toate acestea, cerșetorul român nu va primi o pedeapsă prea mare, după ce părțile au făcut o înțelegere judiciară. Judecătorul Andreas Lauer a promis că pedeapsa nu va depăși șase ani și jumătate de închisoare. În schimb, românul va trebui să plătească despăgubiri de 10.000 de euro ca parte a acordului dintre victimă și agresor, scrie știridiaspora.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy