Româncele scoase la maraton – „Turul Franței” în prostituție

0

Cinci cupluri au făcut un adevărat „Tur al Franţei” al proxenetismului închiriind apartamente în oraşe franceze în care soţiile lor se prostituau. Un apel anonim a fost suficient pentru a declanșa supravegherea unui apartament din Meaux și pentru a descoperi o organizație de proxenetism foarte neobișnuită, relatează actu.fr.

Doi dintre cei cinci bărbați români au fost reținuți și prezentați judecătorilor instanței penale joi, 18 februarie 2021.

Agenții au supravegheat apartamentul indicat și au observat două femei tinere, precum și o succesiune de vizitatori la intervale regulate. Într-o altă zi, au apărut oameni noi, iar venirile și plecările au continuat. Doi clienți interceptați la ieșire au confirmat presupusa activitate.

O anchetă amplă s-a demarat din acel moment. Primele anunțuri au fost postate în februarie 2018. În decembrie 2019, profitând de absența chiriașilor, a fost instalat un sistem de ascultare. Folosind geolocalizarea telefonică și harta deplasărilor, anchetatorii au identificat diferite orașe în care tinerele femei și-au oferit serviciile. Un adevărat „Tour de France” al proxenetismului bazat pe o activitate itinerantă.

Cu ajutorul mijloacelor de ascultare, polițiștii i-au cunoscut mai bine pe infractori. Cinci cupluri din două orașe din România (zona Moldovei) s-au asociat și au funcționat în afara oricărei rețele de prostituție. Doi bărbați păreau investiți în mod special în organizarea și supravegherea prostituției celor cinci însoțitori: unul se ocupa de logistică și celălalt de comunicare.

Au ascultat cum cel puțin o femeie nu mai părea să fie de acord cu bărbatul ei: „Nu mai suport. Banii rămân la el, el ține conturile. De 19 ani mă duc să fac asta pentru el.”, a fost ea auzită spunând.

În funcție de nivelul de activitate, anchetatorii au putut estima venitul lunar al fiecărei prostituate între 5.000 și 7.000 €. Apoi au verificat conturile bancare și au inventariat mișcările interne de fonduri între cupluri și în special transferurile către membrii familiilor lor care au rămas în România. Suma totală identificată e de 175.000 de euro.

La sfârșitul lunii iunie 2020, polițiștii au profitat de un control rutier pentru a-i aresta pe doi dintre bărbați, precum și pe soțiile lor. Ceilalți trei români sunt încă de negăsit, la fel consoartele.

Din boxa acuzaților, cu ajutorul unui interpret, cei doi deținuți au adoptat aceeași apărare. Au criticat mai întâi interdicția de prostituție în vigoare în Franța, indicând faptul că femeile făceau asta voluntar. Ei au pozat ca soți „moderni și respectuoși” cu alegerea tovarășelor lor: „Au decis să se prostitueze pentru a-și ajuta familiile. Le-am respectat alegerea. Sunt adulți!”

Procurorul a explicat cu ironie că acest caz complet opus acestor declarații cum că e vorba despre „femei care iau deciziile, bărbați îndrăgostiți și consimt”. A enumerat apoi toate actele care dovedesc implicarea bărbaților în procurarea și spălarea banilor, înainte de a solicita pedepse severe împotriva celor cinci inculpați.

Judecătorii au decis pedeapsa cu închisoarea tuturor, în funcție de gradul lor de implicare: 24 de luni pentru fiecare român absent, 36 de luni și 42 de luni pentru cei doi bărbați arestați, fără posibilitate de reducere a pedepsei. Un nou mandat de arestare a fost emis pentru cei trei români identificați, dar încă fugiți. Toți vor trebui să plătească o amendă de 10.000 de euro și să respecte interdicția definitivă de intra pe teritoriul francez.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy