Români arestați în Spania după ce au dat 12 spargeri

0
sursă foto: diariodemallorca.es

Agenții Gărzii Civile au arestat doi cetățeni români, fiind bănuiți că aparțin unei organizații criminale care se ocupă cu jafuri și spargeri în casele de pe insula Ibiza. Printre victimele lor se numără și cântărețul James Blunt căruia i-au fost furate mai multe haine, un ceas de la bunicul său și o baionetă din perioada în care a fost soldat în armata britanică și a luptat în războiul din Kosovo, scrie Diario de Mallorca.

Garda Civilă a declanșat „Operațiunea Second” care a dus la arestarea infractorilor, după ce un val de jafuri a lovit conacele din Ibiza. Anchetatorii au constatat că banda de români nu acționa la întâmplare. Ei supravegheau cu atenție proprietățile și dădeau loviturile pe timp de noapte, asigurându-se de absența agenților de securitate și a rezidenților și dezactivând anterior sistemele de alarmă.

În cadrul operațiunilor de supraveghere, o patrulă a Gărzii Civile din Santa Eulària des Riu i-a localizat pe cei doi români într-o mașină închiriată în timp ce staționau în Santa Gertrudis de Fruitera, un sat mic de pe insulă. Când i-au văzut pe agenți, hoții au fugit, dar în cele din urmă au fost prinși de oamenii legii.

Astfel, echipa de poliție judiciară a Gărzii Civile din Ibiza a descoperit un depozit în care banda de tâlhari a adunat toate obiectele furate.

Până în prezent, au fost confirmate 12 jafuri, printre ele numărându-se și cel de la casa din Santa Gertrudis care aparține cântărețului britanic James Blunt.

Totodată, au fost recuperate un număr mare de obiecte furate în valoare de 300.000 de euro, printre care se numără și două sculpturi și mai multe picturi ale unor autori renumiți, sute de sticle de vin, coniac, șampanie, ceasuri de masă din secolul al XIX-lea, sculpturi din jad, tacâmuri din aur și argint, bijuterii și unelte.

Ancheta este în desfășurare, Garda Civilă încercând acum să-i aresteze și pe ceilalți membri ai bandei care au fost deja identificați, relatează Stiridiaspora.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy