România e ruptă din nou în bucăți

0

România e ruptă din nou în bucăți. Noi, ca și cetățeni, sunt din nou puși cap în cap, unii împotriva altora. Parcă retrăim vremurile anilor 90, când familiile se certau între ele pe motive de simpatie politică.
Țara a ajuns la o temperatură de fierbere care nu prevestește nimic bun. Vom avea o toamnă fierbinte care poate genera evenimente surprinzătoare.
Ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, în seara zilei de 10 august, e rezultatul unui șir de evenimente foarte prost gestionate. Cel mai răsunător a fost cel cu mașina înmatriculată în Suedia cu numere care se refereau la PSD. Doua săptămâni autoritățile l-au tracasat pe acel om, i-au ridicat permisul și numerele, i-au făcut dosar penal, pentru ca în final, sa facă pasul înapoi. Nici măcar Convențiile ONU invocate de șeful poliției române, un personaj slab pregătit, care nu a fost în stare să explice jurnaliștilor maniera în care poliția s-a comportat cu românul din Suedia, nu au salvat autoritățile de rușine.
Iar capacul a sărit de pe oală în seara zilei de 10 august, când nervii au cedat.
De mai bine de un an și jumătate societatea românească se lupta din greu cu ea. E o ruptură în societate. Ne uităm la tv și nu mai înțelegem nimic. Fiecare ziar scrie altceva despre același eveniment. Ca și cetățeni suntem bulversați. Este rodul unor ani în care țara a fost lăsată pe mâna unor politicieni al căror singur scop este să le fie lor bine. Lor și familiilor lor. Cu orice preț.
Din cauza lor am ajuns aici. Fie ca sunt de la PSD, UDMR, ALDE, PNL sau alții, toți au interese materiale. Toți speră ca legile justiției să treacă așa cum vrea PSD. Pentru că, fie că sunt la putere sau în opoziție, tuturor le e teamă că au dosare penale. Unii chiar au și sunt trimiși deja în judecată și vor să scape de pedeapsă. Și se roagă cerului să se întâmple odată și asta, ca PSD să treacă legile justiției.
Asta e singura certitudine. Și mai e una. Că singura opoziție reala e acum doar cetățeanul cinstit, care crede și vrea ca țara asta să fie onestă, lipsită de corupție.
Iar noi, ca și cetățeni cinstiți, fie că suntem români, maghiari, romi sau indiferent, trebuie să fim atenți la cei care vin și ne îndeamnă la diverse acțiuni. Pentru că în spatele lor pot sta tot de felul de interese meschine, murdare, care vor să ne pună cap în cap, să ne dezbine și mai mult, pe tot felul de motive inventate.
Doar-doar vor scăpa ei de pușcărie ca să poată să fure din nou!

Post-ul România e ruptă din nou în bucăți apare prima dată în Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More