Rușii au dat o lovitură foarte inteligentă în zona criptomonedelor

0

Politicianul rus  Anton Siluanovu a venit cu o propunere legislativă prin care persoane fizice care produc criptomonedă, să fie impozitate cu maximum 5 % în loc de 13 % cât este acum impozitul pe venit la ei.  Această diminuare a impozitării ”minatului” (a producerii de monedă virtuală) va aduce contribuții fiscale suplimentare la bugetul Rusiei, iar legalizarea minatului pentru persoane fizice va fi mai mult ca sigur urmată de legalizarea și impozitarea diminuată și pentru firme.

Pentru cei care nu cunosc anvergura acestor activități de tranzacționare și producere de criptomonedă, ele sunt estimate la mii de miliarde de euro anual, iar în majoritatea țărilor aceste activități sunt impozitate în zona de impozitare a profitului, adică cu peste 10 procente. Reducerea la 5% în Rusia, dacă se va aplica și pentru firme, nu doar pentru persoane fizice, va duce la atragere de bani spre Rusia din toată lumea de ordinul sutelor de miliarde de euro care desigur vor fi impozitat decent, cu doar 5% de ruși.

Mulți nu înțeleg informația oferită de acest articol, deoarece nu știu ce sunt minatul și criptomoneda. Pentru aceștia informația simplă este că Rusia vrea sa impoziteze cu 5% producția de monede virtuale în timp ce  în toată lumea ea e impozitată cu peste 10%. Aceasta producție se va muta masiv în Rusia, ceea ce va face ca Rusia sa absoarbă un volum imens de bani din toată lumea pe care să-i impoziteze cu doar 5%, ceea ce înseamnă, după estimările rușilor, un câștig de câteva sute de miliarde de euro anual la bugetul Rusiei.

O astfel de măsură ar putea fi luată și de România mâine și să stabilim un impozit și mai mic, de 3%, și să atragem la noi această industrie, numai că noi suntem o țară care stă în genunchi din punct de vedere geopolitic și nu vom avea capacitatea să stabilim singuri pentru noi asemenea politici fiscale. Noi trebuie să fim o țară de consum în zona euro economică și o țară săracă și fără infrastructură în zona geopolitică. Încă nu s-a născut la români guvernul care să facă o asemenea mutare care ar putea transforma peste noapte România într-o țară cu foarte mulți bani la buget.

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More