S-a eliminat limita de vârstă pentru vaccinarea cu AstraZeneca

0

Măsura renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca a fost luată ca urmare a „apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor OMS”, anunță Comitetul de Vaccinare.

Astfel, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, a anunțat, într-un comunicat, Comitetul de Vaccinare condus de medicul militar Valeriu Gheorghiță

Comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață, relatează realitatea.net.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy