[VIDEO] Șoferii depistați băuți la volan, puși să asiste la autopsii și să spele cadavre la morgă

0

În Republica Moldova, statul a implementat un altfel de program de reeducare destinat șoferilor care au fost prinși la volan sub influența alcoolului.

Șase bărbați depistați băuți la volan au fost conduși ieri la morga din Chișinău unde au asistat la autopsii, au spălat cadavrele și au strâns deșeuri și gunoaie, în ideea de a conștientiza consecințele consumului de alcool.

„Va fi un impact psihologic foarte mare pentru că nu toţi rezistă. Numai mirosul şi vederea cadavrului şi deja este impact psihologic asupra persoanei”, a precizat Valeriu Savciuc, directorul Centrului de Medicină Legală.

„Pentru a ajunge la a disciplina aceşti subiecţi este nevoie de un impact maxim, pentru ca aceştia să ‘resocializeze’, să devină mult mai disciplinaţi şi în trafic, pentru a conştientiza care este problema- cum au ajuns în această situaţie şi pentru a nu repeta”, a declarat Andrei Iavorschi, şeful Inspectoratului Naţional de Probaţiune.

Programul durează până la trei luni şi costă patru mii de lei, bani achitaţi de şoferi. Acesta prevede 12 sesiuni: trei sunt individuale iar nouă de grup, printre care o vizită la spital unde vor acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere. În prezent, 24 de persoane participă la acest program.

Sursa: publika.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More