Spitalului Clinic de Recuperare Iași, unul dintre cele mai apreciate spitale din țară

0 23

La mai bine de 40 de ani de înființare, Spitalul Clinic de Recuperare a devenit cel mai important reper din municipiul Iași și Regiunea de Nord – Est, în ceea ce privește furnizarea de servicii de sănătate. Având o structură organizatorică plurispecializată în domeniul reabilitării medicale, recuperare neurologică, recuperare cardio-respiratorie, recuperare neuro-motorie, balneo-fizioterapie, recuperare ortopedie, traumatologie, reumatologie, ORL, audiologie, medicina muncii.

Apele sulfuroase ale bazei de tratament au fost evaluate din punct de vedere al proprietăților bio-chimice și terapeutice și au cea mai mare concentrație de sulf din toată zona de Sud-Est a Europei. Aceste ape au efecte terapeutice extraordinare și au potențat dezvoltarea posibilităților de tratament.

Înființat inițial cu dezideratul de reabilitare și integrare în societate a persoanelor cu handicap fizic și a dependenților sociali, Spitalul Clinic de Recuperare Iași a intrat începând cu anul 2010 în administrarea Primăriei Municipiului Iași, beneficiind în acest fel de garanția creșterii calității serviciilor și a practicării unor metode și condiții de tratament de ultimă generație. Aportul de investiții de care a beneficiat spitalul în ultimii 10 ani, reflectate în echipamentul medical hy-tech, modernizări și reparații capitale și îmbunătățirea nivelului de performanță a personalului implicat în activitățile medicale și administrative au condus la creșterea permanentă a confortului pacienților și la atingerea unor standarde profesionale de realizare a actului medical la nivel de top pentru sistemul național de sănătate.

Unicitatea și profesionalismul serviciilor de sănătate realizate în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iași au la bază o dotare cu aparatură de ultimă oră, cum ar fi blocul operatori ORL, laserul chirurgical, cele două microscoape operatorii, sistemul video endoscopic ORL, monitoarele ATI, precum și motorul ortopedic necesar în blocul operator de ortopedie, dar și computerul tomograf.

Roboții pentru recuperarea mobilității membrelor inferioare și a membrelor superioare atrag tot mai mulți pacienți la Spitalul de Recuperare din Iași, dornici să se facă bine după ce și-au pierdut mobilitatea în urma accidentelor vascular-cerebrale sau în urma unor accidente cumplite. În cadrul Secției de Recuperare Neuro-motorie, există un compartiment de robotică pentru recuperarea medicală a bolnavilor. Astfel, Spitalul de Recuperare din Iași este singurul din țară și printre puținele din Europa, care dețin ambii roboți pentru recuperarea mobilității membrelor.

Istoria medicinei românești va consemna de asemenea, faptul că la Spitalul Clinic de Recuperare Iași, s-a introdus pentru prima dată pe plan național, în anul 2000, implantul cohlear. Este singurul centru din țara noastră în care se realizează implantul binaural la adult, implantarea cohleară la vârsta de sub un an și cea mai mare experiență în domeniul screening-ului auditiv universal la nou-născuți.

Avangardismul gândirii medicale a caracterizat în permanență personalul Spitalului de Recuperare. În acest sens stau mărturie programele de cercetare finanțate din diverse surse. Dotarea cu aparatură de înaltă performanță, existența unui personal calificat și înalt specializat au condus în ultimul timp la creșterea adresabilității, care în prezent numără peste 25 de mii de internări – externări pe an, eficientizarea actului medical și recunoașterea Spitalului Clinic de Recuperare Iași, ca unul dintre cele mai apreciate spitale din zona Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More