TÂRGU-NEAMȚ: Noii membri din Echipa HARPA (partea a II-a)

0

Pe lângă târgu-nemțeni care sunt și în prezent consilieri locali, PSD Târgu-Neamț- organizația condusă de primarul Daniel Harpa, s-a ținut de cuvânt și a pus pe lista pentru Consiliul Local și oameni noi, mulți dintre aceștia nemaifiind implicați politic până acum.

Acești noi membri din echipa Harpa sunt persoane cunoscute în comunitate, deși unii dintre ei nu au mai avut de-a face până acum cu politica sau cu administrația publică locală. Printre ei se numără Maria Raicu, Lucian Manole, Paul Macovei și Dan Badea.

Am încercat să aflăm ce i-a determinat să facă acest pas acum, la alegerile locale din 27 septembrie, și ce proiect personal are fiecare în parte.

Maria Raicu este târgu-nemțeancă din anul 1975, „an în care, după absolvirea facultății de Științe economice, am început maturizarea mea ca persoană în acest orășel”. Expert contabil de profesie, (contabil șef la fosta Arta Decorativă și activitate de control fiscal la ANAF Neamt), a fondat pensiunea Eden, Agapia și este administrator al SC Edentur SRL. Are 67 ani, vârstă la care se consideră aptă pentru “sfatul bătrânilor” ( cu pondere de membri țineri) pentru comunitatea pe care o iubește.

Maria Raicu, candidat PSD-PPU la Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț

R: De ce ați ales să vă alăturați echipei Harpa?

Maria RAICU: Am văzut, în anii trăiți, evenimentele bune și rele ale acestei urbe, am avut ocazia sa văd implicarea atâtor primari care s-au perindat în timp și am constatat rezultatele pozitive ale primarului Daniel Harpa. În comparație cu anteriorii primari, omul Daniel Harpa este persoana care mai poate spune și face fapte bune. Implicarea sa poate să aducă mulțumire majorității cetățenilor deși într-o astfel de muncă este greu să rezolvi prompt toate problemele care se ivesc în fiecare zi. Prin alăturarea la această echipă, vreau să contribui cu perseverența și experiența mea la ducerea la bun sfârșit a proiectelor în derulare, cât și a celor oportune și propuse.

R: Aveți vreun proiect personal pe care doriti să îl implementați o dată intrată în Consiliul Local?
Maria RAICU: Venind în contact direct cu turiști și neturiști care vizitează sau trec prin Târgu- Neamț și împrejurimi, am auzit remarca “frumoase locuri, dar când se intră în oraș, prima impresie este de sărăcie …” Refăcând drumul acestora și privind cu ochi critic am constatat că, în parte, au dreptate. Proiectul meu este ca în cei 4 ani, împreună cu cetățenii acestui oraș și echipa Daniel Harpa, să particip la schimbarea acestei păreri. Vreau ca trecătorii prin aceste locuri să spună “Ce frumos oraș care încă de la intrare te primește cu căldura tipic moldovenească, curățenie și bunăstare.”

R: Doriți să transmiteți prin intermediul ZiarTarguNeamt.RO un mesaj către locuitorii orașului Târgu-Neamț?

Maria RAICU: Mesajul meu către locuitorii orașului este acela de hărnicie, înțelepciune și toleranță!
Hărnicie pentru că fără muncă nimic nu se poate adăuga la ce avem.
Înțelepciune, pentru că fără o analiză dreaptă a ce am și ce vreau, vom avea mereu sentimentul nemulțumirii.
Toleranță… fără să ne acceptăm și ajutăm unii pe alții, mergând doar pe idea de solicita de la alții, nu ne vom ajunge scopul!


Lucian Manole are 24 de ani, este născut și crescut în Târgu-Neamt, a absolvit facultatea de Inginerie Mecanică, specializarea Autovehicule Rutiere la Universitatea din Brașov. Actualmente este student la master în anul doi la programul Antreprenoriat și Management Strategic din cadrul SNSPA.

Lucian Manole, candidat PSD-PPU la Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț

Lucrează în afacerea părinților de la 16 ani, iar din anul 2016 și-a deschis propria firmă în domeniul auto, mai exact comercializarea de anvelope pentru orice fel de autovehicul.

R: De ce ați ales să vă alăturați echipei Harpa?

Lucian MANOLE: Vă pot spune că probabil toată lumea a observat că domnul Harpa apreciază și iubește tinerii, este deschis la noi proiecte pentru noi toți și că orașul merge într-o direcție foarte bună privind dezvoltarea acestuia.
R: Aveți vreun proiect personal pe care doriti să îl implementați o dată intrat în Consiliul Local?
Lucian MANOLE: Am o idee de a pune pe picioare un incubator de afaceri pentru tinerii din Târgu-Neamț, iar acest gen de proiect poate ajuta mult tinerii care își doresc să devină antreprenori dar nu au posibilități financiare de a începe o afacere. Aș vrea să explic puțin și ce înseamnă un incubator de afaceri: li se pune la dispoziție un spațiu administrat în totalitate de autoritățile publice, unde cei care doresc să-și deschidă o afacere au la dispoziție infrastructura necesară, însemnând: un birou utilat complet, internet, laptopuri, imprimante, plata utilităților și eventual subvenții pentru angajați.
Am înțeles că există și posibilitatea de a obține fonduri europene pentru acest tip de proiect.
Iar alt proiect pe care mi-l doresc să îl dezvolt ar fi sprijinirea producătorilor locali pentru a reuși să facă față concurenței unei piețe foarte competitive. Oferindu-le posibilitatea de a fi puși în evidență și de a-i promova și de a elimina concurența neloială.
R: Doriți să transmiteți prin intermediul ZiarTarguNeamt.RO un mesaj către locuitorii orașului Târgu-Neamț?
Lucian MANOLE: Vă îndemn să votați echipa PSD condusă de domnul Harpa, pentru a putea continua proiectele începute, pentru a dezvolta noi proiecte și idei în interesul dumneavoastră.


Dan BADEA are 41 ani și a absolvit Facultatea de Electrotehnică Ghe. Asachi, Iași. În prezent, este manager.

Dan Badea, candidat PSD-PPU la Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț

R: De ce ați ales să vă alăturați echipei Harpa?

Dan BADEA: Încă de la primul mandat al domnului Harpa, am văzut multe schimbări în bine în orașul nostru. Ulterior, cunoscându-l personal și participând la câteva discuții despre unele probleme ale orașului, mi-am dat seama că acest OM chiar vrea să facă lucruri bune pentru acest oraș și pentru locuitorii lui. Și chiar a făcut și va mai face! Asta m-a determinat să mă alătur echipei Harpa.
R: Aveți vreun proiect personal pe care doriti să îl implementați o dată intrat în Consiliul Local?
Dan BADEA: Am un proiect personal, pe care sper să-l realizez împreună cu echipa Harpa. Fiind printre ultimile generații care au făcut școala în perioada comunistă, am realizat că în acea perioadă școala te responsabiliza încă de la o vârstă fragedă. Și aici mă refer la colectarea de maculatură, sticle și alte materiale reciclabile. Cred că reintroducerea în școli a colectării materialelor reciclabile ar fi benefică. Dacă fiecare elev ar aduce lunar o “cotă” de câteva kg de maculatură, peturi, sticlă, o singură școală ar strânge câteva tone lunar, care pot fi valorificate. În afară de acest lucru gândiți-vă că aceste tone nu se vor mai regăsi în tomberoanele publice, iar elevii vor învăța sortarea selectivă.
R: Doriți să transmiteți prin intermediul ZiarTarguNeamt.RO un mesaj către locuitorii orașului Târgu-Neamț?
Dan BADEA: Orașul nostru s-a schimbat vizibil în bine de la an la an sub conducerea domnului Harpa. De aceea, pe 27 Septembrie trebuie să “Mergem înainte”!!!


Paul MACOVEI are 34 ani și este de profesie economist, cu studii superiore în Management Financiar Contabil. În prezent, administrează o firmă.

Paul Macovei, candidat PSD-PPU la Consiliul Local al orașului Târgu-Neamț

R: De ce ați ales să vă alăturați echipei Harpa?

Paul MACOVEI: Am ales echipa Harpa deoarece apreciez munca depusă de domnul primar în cele 2 mandate ale sale, pentru ca orașul nostru să se alinieze la standarde europene. Am ales să nu plec din aceasta zonă și să îmi cresc copiii tot aici, datorită faptului că echipa Harpa s-a implicat foarte mult în modernizarea școlilor și grădinițelor din orașul nostru.

R: Aveți vreun proiect personal pe care doriti să îl implementați o dată intrat în Consiliul Local?
Paul MACOVEI: Ca proiect personal, îmi doresc să particip împreună cu echipa domnului primar Harpa în administrația publică a orașului, la tot ce înseamnă educație pentru copiii noștri și modernizare a orașului Târgu-Neamț, folosindu-mă în totalitate de capacitățile mele de părinte a doi copii, dar și cele de antreprenor.
R: Doriți să transmiteți prin intermediul ZiarTarguNeamt.RO un mesaj către locuitorii orașului Târgu-Neamț?

Paul MACOVEI: Cetățeni ai orașului Târgu-Neamț, ieșiți la vot pe 27 septembrie, fiecare vot contează pentru bunăstarea comunității noastre. Aveți încredere în cea mai buna echipă, echipa Harpa !#mergeminainte!#


Comandat de PSD NEAMȚ, executat de Ghici Computers SRL, cod MF 21200019

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More