Testați anti-Covid 19 cu metoda „etilotest” (VIDEO)

0
sursa foto: breathomix

Olanda a decis să folosească un dispozitiv surprinzător pentru a accelera procesul de testare. Săptămâna aceasta s-a trecut la utilizearea SpiroNose, un dispozitiv care cere unei persoane să respire în el pentru a detecta o posibilă infecție cu coronavirus timp de 1 minut, potrivit New York Post.

Verificările pentru acest dispozitiv au durat luni de zile, după care autoritățile batave au decis că SpiroNose este de încredere în cazul rezultatelor testărilor negative. „Dacă ești testat negativ, este un rezultat valabil și poți să pleci”, spune Mariken van der Lubben, expertă în boli infecțioase la serviciile municipale de sănătate din Amsterdam. În cazul în care o persoană primește un rezultat pozitiv după SpiroNose, aceasta trebuie să urmeze și un test PCR pentru a stabili dacă infecția detectată a fost provocată de virusul SARS-CoV-2, scrie alephnews.ro.

Este o tehnologie promițătoare datorită vitezei, poți obține un rezultat după un minut. Schimbă totul: poți avea un diagnostic rapid sau exclude o infecție în doar un minut. Dar nu avem suficiente rezultate ca să putem spune fără echivoc că acesta este viitorul, aceasta este calea de urmat”, a declarat virusologul belgian Marc Van Ranst.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy