Ținutul Zimbrului, pentru a treia oară în Top 100 Destinații Sustenabile din lume

0

Destinația “Ținutul Zimbrului” din județul Neamț este, pentru al treilea an consecutiv, în Top 100 Destinații Sustenabile din lume.

Este singura micro-regiune din România care a reușit nu numai o dată, ci de trei ori, performanța de a fi inclusă în acest top internațional al destinațiilor turistice prietenoase cu mediul și cu valorile culturale locale.

Înmânarea distincției a avut loc recent în Zagreb, Croația, unde “Ținutul Zimbrului” a fost reprezentat de Viorela Chiper- managerul destinației și Geanina Fedeleș- președintele Asociației “Ținutul Zimbrului”.

 “E o recunoaștere foarte valoroasă, care ne-a permis accesul în culisele dezvoltării turistice sustenabile la nivel mondial. O distincție care se acordă comunităților ce reușesc să lucreze împreună pentru a-și pune în valoare cultura, tradițiile, oamenii, într-o manieră responsabilă și durabilă. 

Mulțumim celor care au înțeles demersul nostru, l-au preluat sau și-au pus amprenta personală asupra lui!

Mulțumim celor care l-au susținut financiar și   tehnic!”, transmite Geanina Fedeleș.

Topul a fost realizat de o echipă de experți internaționali în turismul sustenabil. Ținutul Zimbrului -microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț (Târgu Neamț și comunele Agapia, Vînători – Neamț, Bălțătești, Crăcăoani) a trecut evaluarea cu brio și de data aceasta. S-au luat în calcul criterii precum protejarea naturii, peisaje și decor, conservarea moștenirii culturale, locuitori implicați în turism, promovarea produselor locale etc.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More