Traficanți de droguri din Suceava, dați în judecată. Au sechestrat persoane și au lovit cu o sabie un polițist SAS

0 33

La data de 29.03.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

HUȚULEAC ALEXANDRU zis „DUȚU”, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, ultrajprin tentativă la omor calificat,trafic de persoane, loviri sau alte violențe şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

PERCEC RĂZVAN, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, loviri sau alte violențe şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

BĂLICI CĂTĂLIN VALERIAN, zis „Ralph”, în lipsă, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

LUNGOCI ANDREI IULIAN, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

BEGHEAN BENIAMIN VALENTIN, JUROVSCHI LEONARD DRAGOȘ şi JUROVSCHI ANDREI TOADER, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu luna octombie 2016, inculpații Huţuleac Alexandru, zis Duţu, Percec Răzvan şi Lungoci Andrei-Iulian au constituit un grup infracțional organizat, la care în anul 2017 a aderat şi inculpatul Bălici Cătălin Valerian, zis Ralph, grup specializat în comercializarea de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Începând cu luna octombrie 2016, inculpatul Jurovschi Leonard Dragoș și fratele său, inculpatul Jurovschi Andrei-Toader, au aderat la grupul infracțional organizat, având rolul de a comercializa către diverși clienți, în beneficiul acestora, importante cantități cu substanțe psihoactive puse la dispoziție în acest scop de către inculpatul Huțuleac Alexandru zis „Duțu” care primea sumele de bani obținute din respectivele tranzacții iar cei doi inculpaţi o cotă parte din sumele încasate.

Începând cu luna august 2017, la grupul infracțional organizat a aderat şi inculpatul Beghean Beniamin Valentin care avea rolul de a comercializa substanțele cu efecte psihoactive puse la dispoziție de către inculpatul Huțuleac Alexandru, către diverși clienți, urmând să-i remită acestuia sumele de bani rezultate primind în schimb o cotă parte din respectivele tranzacţii.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, s-a reţinut că în perioada august 2016 – decembrie 2017 inculpații Huțuleac Alexandru și Percec Răzvan au vândut, împreună cu ceilalți coinculpați, către clienții de încredere, cantitatea minimă de 1.667 pliculețe cu substanțe cu efecte psihoactive, sub formă pulverulentă, destinate consumului prin prizare, cu prețul de 50 de lei/ plic.

În perioada 18.05.2017 – 28.05.2017, inculpații Huțuleac Alexandru, Percec Răzvan și Bălici Cătălin Valerian au lipsit de libertate, într-un apartament din municipiul Iași, o persoană vătămată pe care au supravegheat-o și au determinat-o să comercializeze pliculețe cu substanțe interzise, către diverşi consumatorii care o abordau prin intermediul telefoanelor ce i-au fost puse la dispoziție în acest scop.

Întrucât persoana vătămată nu a respectat dispozițiile trasate în prealabil, în noaptea de 23 spre 24.05.2017, inculpații Huțuleac Alexandru şi Percec Răzvan au descins în locația respectivă și i-au aplicat, cu pumnii și picioarele, o serie de lovituri în zona feței și abdomenului de natură a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligându-l astfel, ca urmare a temerii insuflate pentru viața sa, să comercializeze în continuare pliculețe cu substanțe interzise.

Persoana vătămată a reușit să fugă din apartamentul respectiv iar în perioada 29.05.2017 – 08.06.2017 a fost spitalizată, prezentând leziuni de tipul fracturii latero-faciale anterioară și posterioară dreaptă redusă chirurgical și imobilizată, echimoză palpebrală superioară și inferioară dreapta, chemozis conjuctivo-bulbar ochi drept, contuzie coloană cervicală, contuzie toraco-abdominală, dificultăți de alimentație, resturi radiculare multiple, ce au necesitat extracții dentare – 17, 33, 37, 38, 45, 47, 48, fractură apofiză spinoasă D1, fractură apofiză transversă stângă L3, osteită cronică periapicală 31, 41, 42, pentru care a necesitat 54 – 55 zile îngrijiri medicale, cu incapacitate totală de muncă pe această perioadă.

La data de 05.12.2017, inculpatul Huțuleac Alexandru a lovit cu o sabie, în zona cranio-cerebrală precum și în zona brațului stâng, o persoană vătămată, lucrător de poliție în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, aflată în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, cu prilejul pătrunderii în locuința inculpatului, în vederea efectuării percheziției domiciliare, începând cu ora 06:00., cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală şi de a împiedica efectuarea percheziției domiciliare în cauză.

Urmare a loviturii aplicate de către inculpat, persoana vătămată a suferit un traumatism cranio-cerebral soldat cu plagă cranio-cerebrală fronto-parietală dreaptă cu interesarea etajului anterior al bazei craniului, contuzie și dilacerare fronto-parietală dreaptă, fractură complexă bază de craniu, hemoragie subarahnoidiană margine, cort și interemisferic, edem cerebral difuz, hemosinus frontal drept și etmoidosfenoidal, plagă tăiată fața anteroexternă cot stâng suturată, soldată cu leziune moderat severă de nerv ulnar, plăgi contuze liniare fața anterolaterală antebraț drept, hematom regiunea anterolaterală 1/3 mijlocie gambă stângă, echimoze și excoriații, pentru care a necesitat 100-110 zile de îngrijiri medicale și care au fost de natură a-i pune în primejdie viața.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Suceava.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More