Un ONG cere sancționarea medicului veterinar care a decis că ursul accidentat la Praid nu mai poate fi salvat

0

Foto: „Iubim Animalele”

ONG-ul  Animal Rescue Service cere sancționarea medicului care a decis împușcarea ursului accidentat de un autoturism la Praid, după ce a agonizat rănit o noapte întreagă. Iubitorii animalelor susțin că decizia medicului nu a fost corectă și că ursul ar fi putut fi salvat.

Măsură este menită a apăra drepturile animalelor spun ONG-iștii, care au lansat și o petiție online numită ”Petiție pentru ursul omorât din Harghita!”:

După aproape 19 ore de suferință cruntă ursul a fost împușcat în mijlocul străzii după un consult sumar al unui medic veterinar. Medicii din alte țări se chinuie ore în șir să salveze un animal, indiferent de câte eforturi sunt necesare. Zeci de medici veterinari au spus că ursul putea să fie operat și să trăiască.

Prin aceasta petiție susțin sancționarea medicului ce a consultat ursul și a decis că este necesar să fie omorât, acel medic nu mai are dreptul să decidă soarta nici unui animal! Vă rog să semnați petiția, doar prin felul acesta putem să facem ceva și să apărăm drepturile animalelor.

Până în prezent, petiția împotriva medicului veterinar din Harghita a strâns 19 608 de semnături.

*

Ursul a fost lovit de o mașină în seara de 16 noiembrie 2019, pe un drum din Harghita, direcţia Praid – Sovata. În urma impactului, atât ursul cât și autoturismul au părăsit partea carosabilă, iar animalul a a fost grav rănit, cu membrele fracturate. Jandarmii declarau după momentul accidentului că la fața locului sunt reprezentanți de la autoritățile competente să decidă măsurile care se impun. Însă, după o noapte de chinuri, ursul lovit în apropierea localității Praid a fost împușcat.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More