Ursul a vizitat grădina cu pomi fructiferi a unui localnic din Praid

0

Foto: Jandarmeria Harghita

În această seară, a fost semnalată prezența unui urs în Praid. La fața locului s-au deplasat un echipaj de la Jandarmerie și un echipaj SAJ Corund.

Jandarmii spun că apelul primit prin 112, în jurul orei 17:14, a fost făcut de făcut de către un localnic care ar fi observat un urs în grădina sa, situată pe strada Sóhát, din comuna Praid. La fața locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie. Din discuțiile cu apelantul a fost identificat exact locul unde ar fi fost observat ursul, adică în grădina cu pomi fructiferi situată undeva la 100 de metri de casa sa.

La sosirea jandarmilor, ursul nu se mai afla acolo, și e posibil ca animalul să se fi îndreptat înspre pădure. Jandarmii rămân pentru o perioadă în zonă.

Având în vedere că e primul apel pe anul acesta revenim cu recomandarea către cetățeni de a anunța la 112 prezența urșilor în zonele locuite, de îndată, să nu încerce să-i alunge ei, să nu-i hrănească și nici să nu se apropie de ei cu scopul de a-i filma ori fotografia, transmit jandarmii harghiteni.

Sursa: Ziar Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More