Vânzarea proprietăților private, principala preocupare a primăriilor – islazul comunei Fărăoani

0

Se pare că vânzarea proprietăților private ale comunităților, care au fost până acum concesionate sau închiriate, devine o practică la unele primării.

Această practică ia amploare în județele României, cum ar fi Bacău, unde mai multe proprietăți private (islazul comunei Fărăoani, terenuri sau clădiri ale vechiului CAP, jumătate din Vinalcool, care e dat deja Asociației Ceangăilor etc) au fost concesionate sau închiriate de o bună bucată de vreme, iar acum urmează a fi scoase la licitație spre vânzare printr-o hotărâre a Consiliului Local.

Aceste practici maschează de multe ori un plan bine pus la punct care se desfășoară pe o perioadă mai mare de timp, în care cel ce dorește să pună mâna pe un teren sau pe o clădire aflată în proprietatea unei primării, întâi concesionează și apoi cere să i se vândă. Astfel terenul sau bunul trece în patrimoniul unei persoane sau firme.

Ce nu știu cei care fac astfel de lucruri este faptul că în România s-au anchetat fapte similare și după zece ani de la vânzare. Riscul de a plăti în fața legii pentru că vinzi fără un motiv bine întemeiat un teren public este unul real. De cele mai multe ori sunt condamnați cei care nu au beneficiat de șmecherie, ci doar au votat pentru ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy