(VIDEO) DIICOT – luptă la foc continuu împotriva traficului de droguri de mare risc

0
foto – captura video

La data de 18.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 9 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie 2020 – februarie 2021, inculpații au constituit un grup infracţional organizat având ca scop comercializarea de droguri de mare risc, respectiv heroină, pe raza municipiului București și a judeţului Ilfov.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, liderul grupului a avut rolul de a-i aproviziona pe ceilalți membri cu heroină, în cantități de ordinul sutelor de grame, săptămânal, iar ulterior aceștia au distribuit drogurile la nivel stradal, obținând importante venituri ilicite.

La data de 17 februarie 2021, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au surprins în flagrant delict doi dintre inculpaţi în timp ce încercau să comercializeze, către alte două persoane, cantitatea de 100 de grame de heroină cu puritate ridicată.

În urma controlului corporal efectuat asupra inculpaților, cât și a verificării efectuate asupra autoturismelor utilizate de către aceştia, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, aproximativ 2 grame de heroină și suma de 38.000 de lei.

Ulterior activității de prindere în flagrant, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a judeţului Ilfov, la locuinţele membrilor grupului infracțional organizat, ocazie cu care au fost ridicate aproximativ 40 de grame de heroină, două pistoale, 4 cartușe, arme albe, 10 telefoane mobile, cartele SIM și carduri bancare.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a celor 9 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție.

Sursa: diicot.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy