(VIDEO) Imagini cu un pui de zimbru protejat de întreaga turmă, surprinse în Parcul Natural Vânători-Neamț

0

Imagini extraordinare cu un pui de zimbru protejat de întreaga turmă într-o pădure îmbrăcată în „haine” de toamnă din Parcul Natural Vânători-Neamț, au fost realizate marți, 17 noiembrie, în timpul acțiunilor de monitorizare, transmite Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Specialiștii Romsilva monitorizează permanent exemplarele de zimbri din parc. Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră.

După o selecție riguroasă și o perioadă de acomodare, specialiștii Romsilva eliberează în natură în fiecare an alte exemplare de zimbri. Numărul zimbrilor în libertate a depășit 44 de exemplare, 15 dintre aceștia fiind născuți în libertate.

Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More