1,8 milioane de români, conectați la rețeaua de apă și canalizare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020

0

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă continuă dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din România.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, românii beneficiază de o mai bună alimentare cu apă, ținta ce urmează să fie atinsă la finalul acestui an fiind de 1,8 milioane de persoane sprijinite.

Deși procentul populaţiei cu acces la facilitaţi de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare conforme a crescut semnificativ în ultimii ani, încă este nevoie de investiții.

,„Pe parcursul celor două mandate în MIPE, pentru sectorul de apă și apă uzată am semnat personal 21 contracte de finanțare cu o valoare de 11,45 miliarde lei, respectiv 2,26 miliarde euro. În total, prin intermediul POIM 2014-2020, s-au semnat 65 proiecte de investiții în infrastructură, în valoare de peste 6 miliarde euro. Politica de Coeziune 2021-2027 ne aduce resursele pentru alți 3.768 km conducte noi sau optimizate apă și 3.209 km conducte noi sau optimizate de apă uzată.”, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș.

Pentru mai multe detalii – click AICI

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate