6 medalii pentru România în prima zi a finalelor la Campionatul European de Canotaj de la Munchen! 3 medalii de aur și 3 de bronz!

0

Sâmbătă, 13 august, sportivii Federației Române de Canotaj au câștigat 6 medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2022 de la Munchen (Germania). A fost prima zi a Finalelor, iar canotorii și-au îmbogățit palmaresul cu 3 medalii de aur și 3 de bronz, din 7 probe la care au participat.
În total, la Campionatul European de la Munchen, România participă cu 11 echipaje formate din 35 de sportivi.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipajul format din Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Marea Britanie și Olanda. Timpul cu care au terminat cursa a fost de 07:34.41. Reușita are o și mai mare înseamnătate pentru Denisa Tîlvescu, întrucât azi este și ziua ei de naștere.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (M2-), prin echipajul format Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan. Sportivii noștri s-au impus în fața celor din Marea Britanie și Spania, încheind cursa cu un timp de 06:44.28.

Tot aur a câștigat România și în proba de dublu vâsle feminin (W2x). Campioanele Olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat încă de la început cursa din Finala de astăzi și, cu un timp de 07:14.85, au ieșit învingătoare în fața echipajelor din Olanda și Italia.

Prima medalie de bronz a fost obținută în proba de patru rame feminin (W4-), de Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș.

La patru rame masculin (M4-), sportivii Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci au reușit să aducă României a doua medalie de bronz.

Tot o medalie de bronz a câștigat și echipajul de patru vâsle masculin (M4x) , compus din Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache.

Locul 5 în finala de astăzi a fost obținut de băieții din echipajul de 8+1 masculin (M8+): Florin Arteni, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam și Adrian Munteanu.

Echipajul de patru vâsle feminin (W4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, a încheiat cursa din Finala B pe locul 2 și ocupă poziția 8 în clasamentul general.

Mâine, 14 august, în ultima zi a Campionatelor Europene de la Munchen, sportivii din Lotul de Canotaj al României vor mai concura în trei finale: două Finale A (LW1x și W8+) și o Finală B (M2x).

„Îi felicit din suflet pe sportivii din Lotul de Canotaj al României pentru medaliile câștigate astăzi la Campionatele Europene de la Munchen. Au reușit să obțină 6 medalii, dintre care 3 de aur și 3 de bronz. Îmi doresc ca numărul medaliilor să crească mâine, în ultima zi a Finalelor Europene. Așa cum se întâmplă de fiecare dată, la fiecare competiție internațională importantă, sunt foarte mândră de ei. Dau dovadă de o ambiție de nedescris, sunt 100% implicați și muncesc enorm, iar asta se vede în rezultatele pe care le obțin. Mâine avem o noua zi grea, cu două bărci românești în finale,  alte două șanse la medalii. Fiți alături de noi! Hai România”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate