Accident rutier în Oradea, cu victime. Unul dintre șoferi ar fi fugit de poliție

0

Sâmbătă, 1 octombrie, la ora 19.50, pe strada Parcul Traian din municipiul Oradea, conducătorul unui autoturism care circula dinspre strada George Enescu înspre strada Aleea Ștrandului, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, pe un carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției, a pătruns pe sens opus de circulație, unde a lovit bordura, iar apoi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus, înspre strada George Enescu, de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Oradea.

În urma accidentului rutier, o femeie de 43 de ani, din Oradea, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit multiple leziuni, iar conducătorul aceluiași vehicul a suferit leziuni ușoare, ambii fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Totodată, în primul autoturism se aflau două persoane, respectiv un bărbat de 39 de ani și un altul de 40 de ani, ambii din Oradea. Aceștia au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că ambii se aflau sub influența alcoolului, bărbatul de 39 de ani prezentând o concentrație alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel de 40 de ani o concentrație alcolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestora le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât din investigațiile efectuate și din declarațiile persoanelor implicate a reieșit că ar exista posibilitatea ca o altă persoană să fi condus primul autoturism implicat în accidentul rutier, iar după producerea acestuia să fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, polițiștii rutieri orădeni, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier, inclusiv pentru stabilirea cu certitudine a identității persoanei care a condus primul autoturism implicat în accidentul rutier.

a transmis IPJ Bihor

*

A T E N Ț I E!

OBLIGAȚIILE CONDUCĂTORULUI AUTO ÎN CAZ DE ACCIDENT RUTIER:

Recomandări preventive adresate conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu se prezintă la unitatea de poliție competentă în situația implicării într-un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a unei persoane:

În situația în care, conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea poliției.

Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului, fără încuviinţarea poliţiei, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:

– să ia măsuri de anunțare imediată a poliției,

– să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și

– să nu părăsească locul faptei.

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligat să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

DRUM BUN!

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate