Acuzații deosebit de grave: procurorii DIICOT au reținut 2 persoane în urma perchezițiilor

0

La data de 04.01.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj, au dispus reținerea pentru o durată de 24 de ore a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.


În cauza constituită ca urmare a cererii de  preluare a  urmăririi penale formulată de autoritățile judiciare norvegiene din cadrul Parchetului de stat din Oslo, s-a reținut că  în perioada mai 2016 – decembrie 2017 inculpații, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit în străinătate, au recrutat și transportat două persoane vătămate majore pe care ulterior, prin acte de violență, le-au obligat să practice cerșetoria în orașe din Norvegia și Germania.  Pentru a le menține permanent sub controlul lor inculpații  le-au  reținut actele de identitate și și-au însușit integral  banii obținuți din activitatea infracțională.  

În cursul aceleiași zile, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Gorj, fiind identificate și ridicate sumele de 12.600 de lei, 300 de euro, 2.000 coroane norvegiene, 350 coroane daneze, 4 telefoane mobile, documente în copie și original aparținând uneia dintre victime,  mai multe înscrisuri și alte mijloace de probă.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate