Agent de poliție prins în flagrant în timp ce lua 700 de lei mită

0
Imagine cu caracter ilustrativ

Agent de poliție brașovean prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu

Miercuri, 23 februarie 2022, polițiști anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au prins în flagrant de luare de mită un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov – Secția 3 Poliție – Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare.

 În cauză, dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unei sesizări transmisă unității de parchet de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, referitoare la îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu de către agentul de poliție, în cazul constatării unor încălcări ale normelor la regimul rutier, în urma căreia procurorul de caz a dispus activități de procedură penală în vederea realizării probatoriului.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 22 februarie a.c., polițistul a depistat o persoană care a săvârșit o contravenție în trafic și, pentru a nu aplica sancțiunea corespunzătoare, a stabilit o întâlnire pentru data de astăzi, când a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 700 de lei cu titlu de mită.

În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea I.G.P.R.  – D.O.S. Brașov.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Informare transmisă de Direcția Generală Anticorupție – Biroul de informare și relații publice

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate