Amnezie subită în timpul unei percheziții în trafic: „Am încercat și eu, șefule!” (FOTO/VIDEO)

0

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Acuzația: trafic de droguri de mare risc. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiune au participat polițiștii I.P.J. Galați – Serviciul Criminalistic, S.C.C.O. Dâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

La data de 12 iulie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, au efectuat o acțiune operativă, pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc.

Astfel, în cauză a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Galați, a unui bărbat, în momentul când ar fi comercializat aproximativ 5 grame de amfetamină.

După finalizarea acestei acțiuni, au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în  județele Galați, Brăila și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de deținere de droguri de mare risc.

Astfel, au fost ridicate 7 kg de amfetamină și 5 grame de cannabis, 3 telefoane mobile, precum și 11.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, 2 bărbați, cu vârstele de 41 și 46 ani, din Galați, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. 

Aceștia au fost conduși și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

La data de 13 iulie a.c., în urma sesizării judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, a fost dispusă arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

L-au oprit în trafic, flancându-l cu o mașină în față și una în spate.

Imediat l-au imobilizat și au făcut un control amănunțit. Asupra lui s-au găsit aproximativ 5 grame de amfetamină.

– Nu sunt ale mele, sigur mi le-a pus cineva! Eu doar ce-am plecat de acasă.

– Știm când ați plecat. Nu vă faceți griji, ne întoarcem și acasă. Sigur nu știți nimic despre ce am găsit aici?

– Foarte sigur!

– Bun! Acum mergem și acasă!

Și au fost…

– Dar ce avem noi aici? Nici de marfa asta nu știați? Nu trebuie să răspundeți acum. Că mai avem de mers. Mergem și la prietenul dumneavoastră care vă ajută, mergem și la Galați, mergem și în Dâmbovița, hai că poate vă aduceți aminte!

După cele 7 percheziții domiciliare, în urma cărora s-au găsit 7 kg de amfetamină, 5 grame de cannabis, 3 telefoane mobile și 11.000 de lei, bărbatul și-a adus aminte de tot.

– Am încercat și eu, șefule!

– Știm, și știm și de când. Și știm și de prietenul dumneavoastră, era doar o chestiune de timp.

relatează MAI
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate