Așa arată neputința: ajuns la capătul puterilor, bolnav, a vrut să se omoare după ce a primit factura la curent. Aici s-a ajuns…

0
Sursa foto: Antena 3

Un bărbat bolnav din Gorj (comuna Turburea) care trăiește dintr-un ajutor social de 120 de lei (!) și care are o familie de întreținut a încercat să-și pună capăt zilelor în momentul în care a primit factura la energie electrică: cum să poată achita suma de 800 de lei?

Gestul disperat a venit din neputință și doar norocul a făcut ca soția acestuia să-l fi găsit la timp:

A căzut. Eu făceam baie la copil şi am auzit o bubuitură. M-am dus repede la bucătărie şi am văzut patru cuțite, două în mână şi două pe jos. I-am luat cuțitele şi am plecat în casă la copil. Este foarte greu. Noi am avut noroc cu domnul primar care ne-a ajutat. Nu cred că putem achita factura„, a declarat femeia pentru Antena 3.

Am plătit odată 600 de lei, acuma iar 800. M-am supărat! Mai sunt şi bolnav cu spatele. Noroc cu domnul primar care ne-a ajutat. Ne-a dat, dar şi dânsul cât să ne mai dea? Să dea Dumnezeu să îl ţină sănătos că dacă nu ar fi el… Acum am dat pe mâncare 300 de lei, necesarul. Cu factura nu ştiu ce să fac”, spune băbatul.

Întrebat despre acest caz primarul comunei Turburea a făcut un apel la decidenți să găsească soluţii şi pentru acești oameni care acum sunt extrem de speriați.

Actualul guvern trebuie să se gândească şi la ei. Ne gândim la acele pensii speciale, pensiile alea mari ale unor funcționari publici. Aceşti oameni primesc o indemnizație de 120 lei. Ce poate să facă un biet om cu banii aştia?”

Într-adevăr, în ce univers paralel s-ar putea descurca un om cu 120 lei pe lună?

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate