Asociația ACCEPT anunță cea de-a 17-cea ediție a Bucharest Pride. Programul Marșului

0
FOTO: Diana Iorgulescu

Comunicat de presă

14.06.2022

Bucharest Pride, festivalul dedicat comunității LGBTQIA+ din România, va avea loc anul acesta între 1 – 9 iulie, ocazie cu care ACCEPT deschide din nou porțile Pride Park, de data aceasta în centrul orașului Parcul Izvor – între 6 – 9 iulie. Marșul Bucharest Pride va avea loc pe 9 iulie pe ruta Calea Victoriei – Parcul Izvor. La fel ca la edițiile anterioare, Bucharest Pride 2022 a pregătit un maraton de evenimente culturale organizate pentru membrii comunității LGBTQIA+ din România și aliații lor.

Stand Together. Love Together

În 2022 la Bucharest Pride vorbim despre puterea comunității LGBTQIA+ din România, dar și deschiderea față de aliații comunității, cei alături de care se poate construi o societate mai incluzivă, care respectă drepturile tuturor cetățenilor lor, indiferent de orientarea lor sexuală sau de identitatea lor de gen. De aceea în 2022 la Bucharest Pride invităm publicul să Stand Together. Love Together.

“Ultimii ani ne-au demonstrat că puterea comunității constă în reziliență și solidaritate așa că la Bucharest Pride 2022 ne luăm un moment să celebrăm capacitatea comunității LGBTQIA+ de a rămâne unită și a nu renunța la idealul dreptului de a fi, a iubi, a trăi și a avea aceleași drepturi libertăți și responsabilități ca orice persoană.

Cea de-17-a ediție Bucharest Pride ne găsește mai solidari ca oricând. La începutul lunii iulie ne vom bucura de puterea comunității într-un festival de 9 zile care creează un spațiu sigur pentru persoanele LGBTQIA+ și aliații lor. Echipa Bucharest Pride a pregătit anul acesta evenimente care pun focus pe solidaritate, pe valorile comune care ne motivează și pe incluziune. Programul Bucharest Pride reflectă diversitatea comunității LGBTQIA+ și reprezintă o  invitație de a ne cunoaște mai bine și de a consolida legăturile atât în cadrul comunității, cât și cu aliații.

2022 este anul în care nu uităm comunitatea LGBTQIA+  din Ucraina, care nu poate organiza anul acesta Pride-ul din cauza invaziei armatei ruse. La Marșul Bucharest Pride vom ieși în stradă cu gândul la toate persoanele gay, lesbiene, transgender și intersex din Ucraina și alături de câțiva dintre cei care au reușit să își găsească adăpost în România. Pentru că la Bucharest Pride 2022 anul acesta ne-am propus să:  “Stand together. Love Together.” – Alex Zorilă, coordonator Bucharest Pride 2022.

Alok Vaid-Menon – performance în premieră în România

Pe 1 iulie Bucharest Pride 2022 începe în forță cu performance-ul artistului internațional Alok Vaid-Menon. Artist apreciat la nivel mondial, persoană non-binară, scriitoare și activistă pentru drepturile persoanelor LGBTQIA+, Alok vine în premieră în România cu un show care va îmbina zona de stand-up comedy cu cea de storytelling și lectură de poezie. La baza performance-uluicu care a ajuns în peste 40 de țări stă propria poveste de viață ca persoană care face parte din comunitatea LGBTQIA+ și non-binară.

Show-ul are loc vineri, 1 iulie, la Teatru de Vară (Parcul Herăstrău), de la ora 19:00.

4 zile de performance-uri și concerte la Pride Park

Pride Park (6 – 9 iulie) ajunge la a doua ediție și se va bucura de o locație nouă, în inima Bucureștiului, în Parcul Izvor. Timp de patru zile sărbătorim în aer liber comunitatea și cultura LGBTQIA+ printr-o serie de performance-uri, concerte și proiecții de filme și scurtmetraje, alături de activiști și membri ai comunității LGBTQIA+ din România.

Printre noutățile de anul acesta de la  Pride Park se numără și „Insula Trans” – un loc dedicat comunității trans din România, care va găzdui expoziția „InVIZIBIL”, care prezintă diferitele fațete ale vieții ca persoană trans și/sau non-binară în România.

Intrarea este gratuită pe tot parcursul celor patru zile de Pride Park.

“Stand Together. Love Together” pe Calea Victoriei la Marșul Bucharest Pride | 9 iulie, ora 17:00

Duminică, 9 iulie, comunitatea LGBTQIA+ și aliații ei sunt invitați la Marșul Bucharest Pride 2022 care va avea loc, ca de obicei pe Calea Victoriei. Ținând cont de numărul de participanți de la edițiile precedente organizatorii așteaptă și în 2022 peste 10.000 de oameni la Marșul Bucharest Pride. Traseul de anul acesta este mai lung decât cel de la edițiile precedente și va avea ca punct de sosire Parcul Izvor.

Programul Marșului:

17:00 – 18:00 – Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei între Strada Sevastopol și Strada General Gheorghe Manu.

18:00 – 19:00 – Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei până în Parcul Izvor. Traseu: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor

19:00 – 21:00 – Finalul marșuui Bucharest Pride : Parcul Izvor.

Bucharest Pride este festivalul anual dedicat comunității și culturii queer, organizat de Asociația ACCEPT.

telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate