Au mâncat și au băut într-un restaurant, apoi au plecat fără să plătească. Ancheta a dezvăluit și alte infracțiuni

0

Miercuri, 19 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

În fapt, la data de 10 octombrie a.c., Secția 1 Poliție a fost sesizată de către managerul unui restaurant, din Sectorul 1, cu privire la faptul că, în aceeași zi, două persoane au comandat și consumat mai multe băuturi alcoolice și au plecat fără să achite nota de plată.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de către o femeie și un bărbat, aflat la momentul comiterii faptei sub măsura controlului judiciar.

În urma extinderii cercetărilor au reieșit următoarele:

– la data 20 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, în timp ce bărbatul se afla la intersecția unor străzi din Sectorul 1, în urma unor neînțelegeri în trafic cu o persoană, ar fi agresat-o fizic, în timp ce avea asupra lui un obiect tăietor-înțepător.

– la data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 22.30, bărbatul s-ar fi prezentat la punctul de lucru al unei societăți comerciale, din Sectorul 1, unde a comandat un buchet de flori, în valoare de 5.000 de lei, iar la plecare nu ar fi achitat contravaloarea acestuia.

– la data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, cei doi bănuiți s-ar fi prezentat la un alt restaurant, din Sectorul 1, iar după ce ar fi consumat mai multe produse alimentare și băuturi alcoolice, în valoare de 1.255 lei, ar fi plecat fără să achite nota de plată.

Astfel, în cursul zilei de ieri, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele bărbatului, acesta fiind depistat și condus la audieri.

Cel în cauză a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior,  măsura arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de  către Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

a transmis Poliția Capitalei
telegram ziar piatra neamt
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate